anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 32S5600 piski podczas sortowania kanałów

profile.country.pl_PL.title
nMateusz
Początkujący

KDL 32S5600 piski podczas sortowania kanałów

Witam mam dość poważny problem z tym telewizorem w momencie kiedy np mam przeciszony dzwięk lub np układając lub szukajac nowych kanałów w dekoderze kiedy dzwięku wcale nie ma po około 10 minutach telewizor zaczyna wydawać dość dziwny piskliwy dzwięk poza wyłaczeniem telewizora nic zrobić nie móżna telewizor już był w serwisie płyta główna została wymieniona na nową ale niestety problem nadal jest macie na to jakąś radę ?

3 ODPOW. 3
MARIUSZEK32
Początkujący

Ale jest tak od pewnego czasu, czy od samego początku? Telewizor jest jeszcze na gwarancji? Zgłoś się ponownie do serwisu, jeśli okres gwarancyjny nadal trwa to może jednak specjaliści znajdą przyczynę usterki.

nMateusz
Początkujący

Problem wystąpił po roku użytkowania wymieniona została płyta główna bo nic innego serwis w szczecinie zrobić nie był w stanie testowali go ponad tydzień non stop włączonego gwarancje mam jeszcze przez 4 lata

cogito.
Początkujący

Zachowanie z którym masz do czynienia na pewno typowe nie jest. Trzeba dokładnie poszukać jego przyczyn. Jeśli TV był w serwisie i stwierdzono, że powinno już wszystko być dobrze to porozglądaj się za możliwymi przyczynami od drugiej strony. Sprawdź zachowanie TV na innym sygnale, może problematyczna jest współpraca z dekoderem. Sprawdź wszelkie przewody i sposób ich podłączenia. Postaraj się sprawdzić wszystko to co ma wpływ na jakość sygnału a co może być inne w warunkach serwisowych. Skoro tam TV działał to powinien działać również i u Ciebie. Jeśli wykluczysz wszystkie możliwości to pozostanie wtedy ponowny kontakt z serwisem.

Pozdrawiam
cogito