anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32W5500 buczenie/pyrczenie

mali696
Początkujący

KDL-32W5500 buczenie/pyrczenie

Witam!

Zauważyłem że przy podłączeniu do prądu telewizor wydaje z siebie buczenie/pyrczenie (nie wiem jak to określić), słychać je zarówno przy włączonym jak wyłączonym... Coś jest nie tak?? czy tylko sobie coś ubzdurałem?? xD

13 ODPOW. 13
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Zależy jak głośne jest to buczenie. Telewizor musi wydawać dźwięk jak jest uruchomiony, jak jest w stanie czuwania, również prąd przepływa, więc cichy dźwięk może się pojawić. W samym momencie podpięcia prądu przez chwilę może być troszkę głośniej, ale krótko..

Ravi-----
Początkujący

Jeśli jest głośniejszy dźwięk przy wyłączonym telewizorze to jednak jest coś dziwnego. Podczas pracy delikatny odgłos pracy oczywiście, że może być, ale nie przeszkadzający w normalnym korzystaniu z telewizora, także przydałoby się trochę więcej informacji na temat problemu, zwłaszcza o tym co się dzieje po wyłączeniu?

Zimny_
Użytkownik

Ravi napisał(a):

Jeśli jest głośniejszy dźwięk przy wyłączonym telewizorze to jednak jest coś dziwnego.

Dlaczego? Każdy telewizor jaki miałem, przy włączeniu wydawał dźwięk. Nie był on agresywny, ale słyszalny. To jest normalne, że jak prąd zaczyna płynąć i załącza się elektronika, wydaje dźwięk.

nota124
Początkujący

Posiadam tv KDL 5500 32" Faktycznie z tym buczeniem to jest coś na rzeczy. Buczenie występuje i przypomina pracę lampy świetlówkowej lub transformatora (delikatny przydźwięk) który przeszkadza podczas oglądania nocą Po przełączeniu w ustawieniach "oszczędzanie energii" na opcje wył efekt trochę zanika .Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na wyeliminowanie tego objawu, a może te typy to już tak mają :)

Zimny_
Użytkownik

Jeśli dźwięki wydawane przez telewizor są tak głośne, to zgłoś to na serwis. Może jakiś wentylator o coś zahacza, czy coś w tym rodzaju.

tomekkk-----
Początkujący

Mam 40w5810 i taki efekt nie wystepuje. Pewnie Zimny ma racje. Lepiej zgłoś do serwisu.

nota124
Początkujący

Nadal próbuję to zdiagnozować przed wizytą w serwisie by się nie ośmieszyć .Bo może wiatrak tak pracuje i tak ma być :) Ciekawe jest to że w ustawieniach tryb obrazu na żywy zanika i w ustawienu oszczędzanie energii zmienia trochę barwę dzwięku .Zauważyłem jeszcze jedno, jak przerzucam pilotem programy i dźwięk mam na pauzie to" przydżwięk"delikatny jest przed wskoczeniem programu .

Ravi-----
Początkujący

Faktycznie trochę dziwne zachowanie, jeżeli już to logiczna byłaby reakcja na poziom podświetlenia matrycy. Co do samego zgłoszenia, ciężko przez internet ocenić jak głośny jest dźwięk wydawany przez telewizor, ale z tego co piszesz rozprasza przy oglądaniu telewizji, a to już nie jest normalny objaw. W kwestii samego serwisu to są zobowiązani sprawdzić odbiornik po wysłaniu zgłoszenia i ustosunkować się.

Zimny_
Użytkownik

Nie bój się serwisu. Ty nie musisz być ekspertem, oni nimi są. Jeśli coś Cię niepokoi nic nie stoi na przeszkodzie w wezwaniu serwisu.