anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32W5500 buczenie/pyrczenie

mali696
Początkujący

KDL-32W5500 buczenie/pyrczenie

Witam!

Zauważyłem że przy podłączeniu do prądu telewizor wydaje z siebie buczenie/pyrczenie (nie wiem jak to określić), słychać je zarówno przy włączonym jak wyłączonym... Coś jest nie tak?? czy tylko sobie coś ubzdurałem?? xD

13 ODPOW. 13
nota124
Początkujący

Tematu ciąg dalszy:) Odebrałem tv z autoryzowanego serwisu Sony i nic nie wskórali .Po zadaniu pytania co było przyczyną uszkodzenia? dostałem jedynie odpowiedź że zaktualizowali oprogramowanie i powinno być już dobrze .Niestety nie jest dobrze buczy nadal:) jak przed naprawą .Zaprosiłem nawet kumpli żeby komisyjnie przy piwku posłuchali i wypowiedzieli się co o tym sadzić . Wszyscy stwierdzili że dźwięk nie jest głośny ale przeszkadza .Telewizor jest nadal na gwarancji i wybiorę się pewnie ponownie ,nie odpuszczę ;) Już go troszkę rozpracowałem i widzę tzn. słyszę że poziom dźwięku jest powiązany ze zmiana ustawień eco oszczędzanie energii :(buczy na: intensywne,obraz wyłączony i słabe, a oszczędzanie energii na ustawieniu wył wycisza),w ustawieniach obrazu podświetlanie(buczy w ustawieniu podświetlanie) Pojawia się też przy zmianie obrazu z jasnego na ciemny (na ciemnym buczy) i przy przełączaniu programów buczy na czarnym tle przed wskoczeniem programu. Co będzie jak stwierdzą że tak ma być ? Może do rzeczoznawcy się udać?

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Bądź stanowczy wobec serwisu i to powinno wystarczyć. Kupiłeś tv od szanującej się firmy więc firma powinna zadbać o Twoje zadowolenie z tego produktu. A rzeczoznawca to dodatkowe koszty i ostateczność.

andrzejpl
Początkujący

u mnie w KDL-40WE5 nic nie buczy ale miałem taki problem z tv panasonic tez bylo buczenie w czasie ogladania i czuwania przyjechał serwis i wymienił jakis kondensator i problem znikł

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Masz zawsze prawo do reklamowania naprawy (nie wiem jak dokładnie to się nazywa).