Podziel się wrażeniami!
Witam!
Zauważyłem że przy podłączeniu do prądu telewizor wydaje z siebie buczenie/pyrczenie (nie wiem jak to określić), słychać je zarówno przy włączonym jak wyłączonym... Coś jest nie tak?? czy tylko sobie coś ubzdurałem?? xD
Tematu ciąg dalszy:) Odebrałem tv z autoryzowanego serwisu Sony i nic nie wskórali .Po zadaniu pytania co było przyczyną uszkodzenia? dostałem jedynie odpowiedź że zaktualizowali oprogramowanie i powinno być już dobrze .Niestety nie jest dobrze buczy nadal:) jak przed naprawą .Zaprosiłem nawet kumpli żeby komisyjnie przy piwku posłuchali i wypowiedzieli się co o tym sadzić . Wszyscy stwierdzili że dźwięk nie jest głośny ale przeszkadza .Telewizor jest nadal na gwarancji i wybiorę się pewnie ponownie ,nie odpuszczę Już go troszkę rozpracowałem i widzę tzn. słyszę że poziom dźwięku jest powiązany ze zmiana ustawień eco oszczędzanie energii
buczy na: intensywne,obraz wyłączony i słabe, a oszczędzanie energii na ustawieniu wył wycisza),w ustawieniach obrazu podświetlanie(buczy w ustawieniu podświetlanie) Pojawia się też przy zmianie obrazu z jasnego na ciemny (na ciemnym buczy) i przy przełączaniu programów buczy na czarnym tle przed wskoczeniem programu. Co będzie jak stwierdzą że tak ma być ? Może do rzeczoznawcy się udać?
Bądź stanowczy wobec serwisu i to powinno wystarczyć. Kupiłeś tv od szanującej się firmy więc firma powinna zadbać o Twoje zadowolenie z tego produktu. A rzeczoznawca to dodatkowe koszty i ostateczność.
u mnie w KDL-40WE5 nic nie buczy ale miałem taki problem z tv panasonic tez bylo buczenie w czasie ogladania i czuwania przyjechał serwis i wymienił jakis kondensator i problem znikł
Masz zawsze prawo do reklamowania naprawy (nie wiem jak dokładnie to się nazywa).