anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 32W5500 - buczy

3824-----
Początkujący

KDL 32W5500 - buczy

Na początku pragnę przywitać wszystkich forumowiczów.

Teraz przechodzę do sedna problemu,mianowicie: Od dwóch tygodni jestem posiadaczem wyżej wymienionego modelu telewizora Sony.
Mój problem jak napisałem dotyczy buczenia(jakby sprzężeniesygnału) dochodzącego z głośników telewizora.
Podczas różnych testów zaobserwowałem że przyczyną buczenia jest podpięcie jakiegokolwiek urządzenia za pomocą kabla Euro Scart (AV1,AW2) w ogóle podpięcie samego kabla do gniazda,bez podłączonego urządzenia zewnętrznego powoduje od razu buczenie.
Problem dotyczy tylko tych dwóch wejść.

Czy ktoś zaobserwował to samo(proszę spróbujcie podpiąć swoje urządzenia za pomocą gniaz Euro Scart.

Wina telewizora,czy kabla Euro Scart (próbowałem trzech)
Za wszelkie odpowiedzi i sugestie dotyczące mojego problemu z góry dziękuję.

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Telewizor nie powinien buczeć, ale... Jeśli w menu telewizora wybierasz wyjście do którego podłączasz sam kabel (bez urządzenia z drugiej strony), buczenie jest możliwe, tylko w zależności od nastawionej głośności i od jakości kabla. To jest akurat normalne.
Kolejne ale to zależy jak masz nastawioną głośność w telewizorze i w urządzeniu zewnętrznym. W celu uzyskania najlepszego dźwięku, powinno się ustawić w urządzeniu zewnętrznym głośność na max, a w urządzeniu w którym są głośniki na odpowiedni poziom. Oczywiście, to jest założenie, którego sam się nie trzymam, bo rzadko zależy mi na tak czystym dźwiękiem. Dążę do tego, że mając w telewizorze nastawioną wysoką głośność, a w urządzeniu zewnętrznym minimum, to również może być szum.
Takie rzeczy jak źle wciśnięta wtyczka, skręcony kabel pomijam.
W przeciwnych przypadkach szumu nie powinno być.
Ja stawiam na kabel. Tylko jeszcze jest pytanie, jakiej długości kable sprawdzałeś, mniej więcej jaka jest ich cena i czy są to kable pełne, czy nie? To że na trzech sztukach sprawdzałeś, to nic nie oznacza. Jeśli wszystkie były podobnej jakości... Skocz do sklepu, weź jakiś drogi kabel, najlepiej metrowy i zobacz jak działa. A i umów się ze sprzedawcą, że w razie czego możesz oddać. Jak będzie dobrze, to masz winnego, jak źle to szukamy przyczyny gdzieś indziej. A kabel zawsze możesz oddać.
Wracając do kabli, różnica jest ogromna. Juz pomijając jakość materiałów, ale sama grubość jest strasznie zła. Jak w tanich kablach puszczają po parę cienkich drucików, które niby mają puszczać sygnał, to dziękuję.

3824-----
Początkujący

Bardzo dziękuję za odpowiedź i rady.
Tak miałeś rację to wina kabla,zmieniłem i wszystko jest git.

Pozdrawiam. Szczęśliwego Nowego Roku.