anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX401 czy KDL-40EX710 ?

irmina-----
Początkujący

KDL-40EX401 czy KDL-40EX710 ?

Witam :c39 Stoję przed zakupem nowego TV. Po wstępnej analizie wytypowałam 2 modele, które najbardziej przypadły mi do gustu. Jest to KDL-40EX401 i KDL-40EX710. Proszę was o pomoc i obiektywne porównanie ze sobą tych dwóch telewizorów w celu ułatwienia mi podjęcia decyzji. Pomóżcie... :c31

14 ODPOW. 14
Ravi-----
Początkujący

irmina napisał(a):

Dobrze żeby telewizor fajnie się prezentował wizualnie, ale oczywiście wiem, że nie jest to rzecz najważniejsza. Nadmieniliście też o zużyciu prądu, w sumie to powinnam wziąć to pod uwagę bo telewizor pewnie będzie grał od rana do nocy, więc kwestia oszczędności energii powinna być w moim przypadku uwzględniona. Jutro chyba skoczę do sklepu, bo jednak nie ma to jak porównanie na żywo.

Oczywiście jeśli się ogląda bardzo dużo warto uwzględnić aspekt zużycia energii, ale w przypadku obu modeli nie są to jakoś kolosalne różnice. Co do sklepu to jeśli masz możliwość, a interesujące Ciebie modele są jednego producenta to warto zajrzeć do centrum Sony, wtedy najbardziej miarodajnie da się porównać.

irmina-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

Co do sklepu to jeśli masz możliwość, a interesujące Ciebie modele są jednego producenta to warto zajrzeć do centrum Sony, wtedy najbardziej miarodajnie da się porównać.

Co racja to racja, w centrum sony jeszcze nie miałam być okazji, ale chyba faktycznie nie jest to głupi pomysł. Muszę zerknąć tylko gdzie są dokładnie te ich punkty.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Informacje o sklepach Sony Center:
http://www.sony.pl/article/salony-sony-centre :D

Ravi-----
Początkujący

irmina napisał(a):

Ravi napisał(a):

Co do sklepu to jeśli masz możliwość, a interesujące Ciebie modele są jednego producenta to warto zajrzeć do centrum Sony, wtedy najbardziej miarodajnie da się porównać.

Co racja to racja, w centrum sony jeszcze nie miałam być okazji, ale chyba faktycznie nie jest to głupi pomysł. Muszę zerknąć tylko gdzie są dokładnie te ich punkty.

Wiesz plus jest taki, że obsługa jest bardzo uczynna i sprawdzenie telewizorów na różnych sygnałach czy pobawienie się w ustawieniach nie stanowi żadnego problemu, na pewno porównanie w takich warunkach będzie bardziej miarodajne niż w normalnym sklepie (a jeżeli nie ma centrum Sony w okolicy to zastosować rady Zimnego).

irmina-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Informacje o sklepach Sony Center:
http://www.sony.pl/article/salony-sony-centre :D

Dzięki, a więc pozostaje tylko sprawdzić i może uda mi się skoczyć jutro lub w weekend najpóźniej.