Podziel się wrażeniami!
Witam Stoję przed zakupem nowego TV. Po wstępnej analizie wytypowałam 2 modele, które najbardziej przypadły mi do gustu. Jest to KDL-40EX401 i KDL-40EX710. Proszę was o pomoc i obiektywne porównanie ze sobą tych dwóch telewizorów w celu ułatwienia mi podjęcia decyzji. Pomóżcie...
Z tych dwóch modeli zdecydowanie lepiej zagra ex710 lepszy procesor obrazu przedkłada się na dobrą obróbkę w przypadku słabszego sygnału, tak samo jest niższe zużycie energii, aczkolwiek możesz wziąć pod uwagę jeszcze pośredni model czyli ex500 świetna jakość obrazu, a cena niższa niż ex710.
No popatrz jakoś przeoczyłam ten model... sprawdzę za ile chodzą i czy wizualnie mi odpowiada. A kto jest jeszcze za ex710?Ravi napisał(a):
możesz wziąć pod uwagę jeszcze pośredni model czyli ex500 świetna jakość obrazu, a cena niższa niż ex710.
EX710 ma mniejszą ramkę.
Wizualnie ex710 jest ładniejszy, tak samo wymiary sprawiają, że jest idealny do powieszenia na ścianie, ale pod kątem obrazu ex500 wypada cenowo, w sieci kosztuje do 3000zł za 40 cali. Porównanie parametrów: http://www.sony.pl/comparison/kdl40ex50 ... 40ex710aep
Z tym się zgodzić muszę... a ma ktoś w domu obecnie ex710, ex500 lub ex401? Mam mętlik w głowie i nie bardzo wiem jaką teraz decyzje podjąćRavi napisał(a):
Wizualnie ex710 jest ładniejszy
Porównujesz telewizory z zupełnie innych półek cenowych, co za tym idzie innej charakterystyki obrazu, jakości obrazu - generalnie z innej półki. Napisz co jest dla Ciebie priorytetem, czy jakość obrazu, zużycie prądu, jakie urządzenia chcesz podłączyć, jak masz naświetlony pokój, z jakiej odległości oglądasz, jakie programy najczęściej (filmy, sport, rozrywka). Chyba, że wybierasz telewizor pod względem wyglądu - to już indywidualna Twoja ocena.
irmina napisał(a):
Z tym się zgodzić muszę... a ma ktoś w domu obecnie ex710, ex500 lub ex401? Mam mętlik w głowie i nie bardzo wiem jaką teraz decyzje podjąćRavi napisał(a):
Wizualnie ex710 jest ładniejszy
Dobrze żeby telewizor fajnie się prezentował wizualnie, ale oczywiście wiem, że nie jest to rzecz najważniejsza. Nadmieniliście też o zużyciu prądu, w sumie to powinnam wziąć to pod uwagę bo telewizor pewnie będzie grał od rana do nocy, więc kwestia oszczędności energii powinna być w moim przypadku uwzględniona. Jutro chyba skoczę do sklepu, bo jednak nie ma to jak porównanie na żywo.
irmina napisał(a):
Jutro chyba skoczę do sklepu, bo jednak nie ma to jak porównanie na żywo.