anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 40ex710 a zawieszanie na ścianie.

profile.country.pl_PL.title
bakkarol1
Początkujący

KDL 40ex710 a zawieszanie na ścianie.

Witam, zastanawiam się na kupnem tego TV i mam zamiar zawiesić go na ścianie, gdyż tak moim zdaniem najlepiej będzie się prezentował. Jednak mam pewne wątpliwości. Mianowicie wyjścia które są umieszczone prostopadle względem płaszczyzny telewizora... Czy podłączone w ten sposób np. kabel EURO (tylko na początku-potem zmieni się na HDMI), Ethernet, wyjścia Audio, nie będą na tyle odstawać że niemożliwy będzie montaż ścienny? Z tego co patrzyłem standardowe uchwyty ścienne odstają na jakieś 2,5, powierzchnia wyjść też jest nieco wklęsła względem najbardziej wystającej części obudowy, ale to chyba nie wystarczy żeby tam zmieścił się dobry kabel HDMI(EURO).. Czy ktoś, kto już ma ten model na ścianie, mógłby rozwiać moje wątpliwości? Chodzi mi też o jak najbliższe zamontowanie TV przy ścianie gdyż takie najlepiej wyeksponuje jego niewielką grubość. Z góry dzięki za pomoc ;)

2 ODPOW. 2
ChemicalRider
Początkujący

Z tego co patrzyłem przy okazji kupowania TV, to te droższe uchwyty które umożliwiają obracanie telewizora na boki i w góre/dół dają możliwość "odsunięcia" TV od ściany.

Mam na myśli coś takiego mniej więcej (ten akurat chyba obraca się tylko na boki)

http://img696.imageshack.us/img696/3395/dkshop138.jpg

j_r-----
Początkujący

Witam,

poszukaj wieszak, może być standardowy, z tzw. dysonansami (dodatkowe grube podkładki) i dłuższymi śrubani. Dzięki dysonansom można zyskać dodatkowe 1,5-2cm, a kable bez problemu powinny się zmieścić. Zaznaczam tylko, że w przypadku TV Sony należy dobrać odpowiednią długość śrub.