anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kdl-40ex710 czujnik obecności

profile.country.pl_PL.title
noach-----
Początkujący

kdl-40ex710 czujnik obecności

mam problem z czujnikiem obecności, działa jak najbardziej, aż za dobrze, co jakiś czas przypomina , że za chwilę wyłączy tv bo nie ma nikogo przed odbiornikiem, mimo, że ktoś wciąż jest przed tv i porusza się.
próbowałem ustawić w opcjach jako wył. ale nie robi sobie z tego sprawy i dalej monituje, proszę o pomoc jak temu zaradzić...

4 ODPOW. 4
oldguest
Początkujący

A nie chodzi o opcję bezczynności pilotem?

Jaka jest odległość oglądania?

noach-----
Początkujący

nie za bardzo wiem co oznacza opcja bezczynności pilotem, proszę o jakieś wyjaśnienie...
odległość oglądania jest 3-4 metry
po wejściu w options otwieram zakładkę czujnik obecności i jest tam rozpiska od 5 min do 60 min a także demo 5 sek. oraz wył. komunikat zgłasza się cyklicznie więc ustawiłem go na wył. mimo to nadal monituje a następnie wyłącza telewizor jeśłi nie nacisnę jakiegoś przycisku na pilocie (tak jest w monicie-wciśnij jakikolwiek przycisk aby oglądać dalej)
proszę o jakieś podpowiedzi może rzeczywiście mylę funkcję czujnika obecnośći z czymś innym tylko z czym ?

dopsz-----
Nowicjusz

Chodzi zatem, jak wspomniał CS Bielsko doradzający wcześniej, o ustawienie czasu 'bezczynności', czyli pracy bez zmiany np kanału, głośności lub źródła po jakim tv zostanie wyłączony - to druga z opcji oszczędzania energii. Pomysł dość ciekawy, a prosty, wszak jakkolwiek 'śpioch' może mieć niespokojny sen i wierzgać, to nie klika pilotem : ) Ustawień jest kilka, chyba 1h, 2h i 4h, i pewnie wybrany jest ten najkrótszy...

noach-----
Początkujący

tak chodzi o tą funkcję właśnie(bezczynności), miałem ustawioną na 1h stąd te monity i wyłączanie tv, dzięki bardzo wszystkim za informacje...