anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX725 jaki oferuje standard hdmi?

profile.country.pl_PL.title
drago_o
Początkujący

KDL-40EX725 jaki oferuje standard hdmi?

Witam

Jak w tytule. Poszukuję informacji na temat jaki standard hdmi oferuje ten model. Chciałem zakupić kabelek hdmi 1.4 i karte graficzną z obsługą tego standardu(która nie ukrywam jest droższa sporo) i pytam czy jest sens? czy ten TV odbierze internet poprzez kabel hdmi. Miałbym wtedy zamiast ethernetu i hdmi tylko jeden kabel.

pozdrawiam ;)

4 ODPOW. 4
Mylagos
Użytkownik

O ile nie powinno być problemów z korzystaniem z chociażby funkcji HDMI ARC ( sygnał zwrotny) który oferuje standard 1.4 ( przynajmniej według mojej wiedzy), o tyle nie sądzę aby działała możliwość przesyłu internetu przez HDMI ( dodatkowo nie sądzę, aby którykolwiek telewizor oferował to na ten moment).

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

:c37 możesz zawsze skorzystać z funkcji WI-FI, choć ta dostępna jest po dokupieniu odpowiedniego modułu, to jednak będzie mniej o jeden przewód ;)

stubbs.
Użytkownik

Mylagos napisał(a):

O ile nie powinno być problemów z korzystaniem z chociażby funkcji HDMI ARC ( sygnał zwrotny) który oferuje standard 1.4 ( przynajmniej według mojej wiedzy)

Zgadza się. Sygnał zwrotny z HDMI ARC może być przesłany jedynie w standardzie 1.4, stąd wynika również odpowiedź na pytanie drago_o.
Z internetem nie chcę się wypowiadać, bo każdy ma prawo kombinować jak mu się podoba, ale moim zdaniem nie ma to chyba większego sensu. Wydawać tyle pieniążków aby pozbyć się jednego kabelka aby całość przesyłać HDMI. Innymi słowy - dużo zabawy i pieniędzy a efekt mizerny :c20 .

Pozdrawiam Stubb
drago_o
Początkujący

No kabel zakupić tak czy inaczej muszę bo nie mam żadnego a z DLNA nie jestem raczej zadowolony, bo nie każdy plik odtworzy. No skoro posiada standard HDMI 1.4 to musi obsługiwać jego funkcję(a przynajmniej powinien). Więc wracając do tematu przy kablu 20 metrów czy dam 150 za 1.3 czy 200 za 1.4 to w sumie aż taka różnica nie jest. A USB mam wszystkie wykorzystane. Kamerka+dysk zewnętrzny i oba usb zajęte więc opcja WiFi odpada ;)

No jeden kabel mniej, bo mi sie w listwie wykończeniowej nie mieści ethernet+kabel hdmi, więc albo to albo to.

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam ;)