anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40HX800 - Błąd podczas Odświeżania zawartości internetow

profile.country.pl_PL.title
mag_mg
Początkujący

KDL-40HX800 - Błąd podczas Odświeżania zawartości internetow

KDL-40HX800 - podłączony kablem pod Livebox i Neostradę. Przestał widzieć Treść internetową (wszystkie, tzn. TVN, YouTube, itd...). Przy próbie odświeżenia zawartości internetowej wyskakuje komunikat: "Błąd konfiguracji podczas pobierania zawartości internetowej. System napotkał błąd. Jeśli problemu nie można usunąć, skontaktuj się z firmą Sony. <5006>"
Telewizor mam raptem od niecałych 3 tygodni i przez pierwsze 2 tygodnie z internetem w TV nie było problemów.
Dodam, że połączenie sprawdziłem przez podłączenie notebooka pod ten sam kabel i jest OK.
Także opcja w menu telewizora "Ustawienia sieci" pokazuje: "ustawianie sieci zostało ukończone. Telewizor został pomyślnie połączony z siecią. Połączenie kablowe OK, Dostęp lokalny OK, Dostęp do internetu OK"

Proszę kogoś mądrego o pomoc
Pozdrawiam

Marek

3 ODPOW. 3
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
Spróbuj wyłączyć Livebox (LB) na min. 10 sek. Odłącz kable, wyłącz również telewizor. Podłącz LB i poczekaj aż połączy się z Internetem. Włącz telewizor, niech uruchomi się bez wpiętego kabla sieciowego od strony B - za to podłączony pod telewizor. Po chwili podłącz kabel do LB i poczekaj aż skonfiguruje się połączenie. Czy teraz działa?
Mała uwaga. Jeśli dobrze pamiętam, LB ma dwa wyjścia Ethernetowe. Jedno chyba jest od telewizji i Internetu, drugie do komputera. Spróbuj zamienić te porty.
Czy robiłeś aktualizację oprogramowania HX800?

mag_mg
Początkujący

Dziękuję Zimny za radę, ale nic nie pomogło.
W końcu "zresetowałem" telewizor do ustawień fabrycznych i na szczęście Treści Internetowe znów zaczęły być widziane. Niestety takie rozwiązanie problemu zajmuje całkiem sporo czasu, gdyż trzeba od nowa całą "automatyczną inicjalizację wstępną" (najdłużej trwa ponowne wyszukiwanie programów). Mam nadzieję, że taka forma urozmaicania eksploatacji tego TV nie będzie się zbyt często zdarzać.

Jeszcze przy okazji pytanie o to, czy brak podtrzymywania zegara po wyłączeniu ENERGY SAVING SWITCH jest "w standardzie", oraz ile kosztuje rozszerzenie gwarancji na TV do 5 lat. Na stronie Sonego znalazłem jedynie opis 2 wariantów gwarancji, ale nie ma nic nt. ceny.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Marek

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Rozszerzenie gwarancji, czyli Serwis Extra dla KDL-40HX800 kosztuje:
- 129zl do trzech lat
- 589zl do lat pięciu.
Rozszerzenie to możesz wykupić w dowolnym SC w terminie do 90 dni od daty zakupu TV.

edit
Pamiętaj o posiadaniu dowodu zakupu i numeru seryjnego TV.