anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40W5500

mikeszto
Początkujący

KDL-40W5500

Jakie są Wasze opinie na temat wymienionego modelu TV?
Czy waro kupic ten model TV , czy może polecacie coś innego w przedziale cenowym do 4.000 zl ?

Mikesz

155 ODPOW. 155
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ja bym nie ryzykował wieszania telewizora nad miejscem emitującym ciepło. Podobny wątek już był poruszany: viewtopic.php?t=1058

OsiRis-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Widzisz, te nowinki jakie przedstawiałeś faktycznie mogą być użyte wszędzie. Ale nie jest to takie proste pod względem doprowadzenia wszystkiego do w miarę prostego w obsłudze "jeszcze" telewizora (a nie komputera). Poza tym formalności prawne i umowy między firmami. Koszty pewnie byłyby przełożone na konsumentów, co mi się nie podoba. Kolejna sprawa, póki co większość porządnych firm idzie bardziej na jakość wykonania i na jakość obrazu, a nie toczy się walka o ółki typu "kto pierwszy będzie miał skypa".

http://www.chip.pl/news/sprzet/rtv/2010 ... v-samsunga

konkurencja nie śpi

a sony pozostał automat do lodów :smileymrgreen:

Zimny_
Użytkownik

Ładnie. Skype i rozmowy wideo w telewizorze. No proszę, dla mnie bomba. Narazie na rynku rodzinnym, czyli koreańskim. Rozwiązanie bardzo ciekawe. Kurcze, będzie trzeba dbać o porządek w salonie;)

OsiRis-----
Początkujący

zimny nawiązując do mma - widziałbyś to tak? dzieci w mma

marbab
Początkujący

Witam po dluzszej przerwie. Miesiac temu sprawilem sobie n-ke :) Obraz bomba. Niestety mam inne utrapienie teraz, ktore z poczatku wydawalo sie blache, niestety w miare czasu uroslo do wielkiej rangi problemu :) Mianowicie, tv wyposazony jest w tuner Mpeg-4 (angielskie freview), i po kazdym wlaczeniu tv wlacza te naziemna tv jako domyslna. Jest to zrozumiale, niestety dzieje sie tez tak, nawet kiedy wlaczony mam tuner nki :( W poprzednich tv, przeroznych, kiedy tuner byl wlaczony, telewizor automatycznie pokazywal obraz z tunera (satelity), w tym niestety to nie dziala, i coraz bardziej drazni mnie kazdorazowe wybieranie zlacza hdmi1 (a wybor wejsc w tym tv jest ogromny).
Czy da sie jakos zaingerowac w ustawienia, aby przy wlaczonym tunerze tv wlaczal od razu obraz domysnlnie?
Drugie pytanie, czy mozna jakos szybciej, jednym przyciskiem przeskoczyc z funkcji TV - HDMI1?
pozdrawiam

oldguest
Początkujący

Jeśli telewizor wyłączyliśmy na HDMI1 to po naciśnięciu przycisku od wyłączania telewizor powinien się włączyć na ostatnim używanym wejściu.

Zimny_
Użytkownik

Potwierdzam, telewizor wyłączony na jednym wyjściu, po włączeniu zielonym powinien na tym samym się uruchomić.
Nieużywane porty telewizora można ukryć - nie będą pokazywane w liście portów. Ukrywasz po wejściu do menu, ustawienia, ustawienia av.
Możesz jeszcze zobaczyć wejść do ustawień HDMI i tam włączyć wszystkie funkcje sterowania HDMI. Być może któraś ma wpływ na to...

marbab
Początkujący

Ok, dzieki za odpowiedzi. Faktycznie, po wlaczeniu zielonym przyciskiem wlacza ostatnio uzywane wejscie. A czy jest jakakolwiek mozliwosc ustawienia, by po jakimkolwiek uruchomieniu telewizora otwieral HDMI1 jesli tuner jest wlaczony? Tak mialem od zawsze, z kazdym tunerem (tuner PACE +Sony Trinitron, Tuner cyfry +Sony Trynitron, tuner cyfry + 14 Hitachi, Cyfra + Matsui : ) ). Przy kazdej z tych kombinacji, kiedy tylko tuner byl wlaczony, automatycznie przy wlaczeniu tv pokazywany byl obraz z satelity. Czyzby 1 raz z tego zrezygnowali?
Dzieki za info o mozliwosci wylaczenia nieuzywanych portow, bardzo to ulatwi sprawe.

oldguest
Początkujący

Zrezygnowano z tego wraz z określeniem standardu HDMI (ponieważ to przełączanie działało z EURO-SCART). Dopiero od standardu HDMI 1.3 jest zaimplementowanie sterowanie innymi urządzeniami ale dekodery na razie tego standardu nie posiadają.

zbynia
Początkujący

rozwiązaniem jest kabel iHDMI który automatycznie wysyła do tv sygnał że dekoder został włączony i wybiera odpowiednie wejście dla dekodera