Podziel się wrażeniami!
Jakie są Wasze opinie na temat wymienionego modelu TV?
Czy waro kupic ten model TV , czy może polecacie coś innego w przedziale cenowym do 4.000 zl ?
Mikesz
Witam,
Przepraszam, że zbaczam z tematu ale.... ilość szczegółów obrazu zależy od rozdzielczości panelu a nie jego rozmiaru. 42 cale z mniejszą rozdzielczością (plazmy 1024x768) dadzą mniej szczegółów niż 32 cale z Full HD zakładając że do obu TV doprowadzamy sygnał full hd. Domyślam się, że o to ci chodziło?
pozdrav,
Nie chodziło mi o to. Chodziło mi o wielkość i wpływ na dostrzeganie szczegółów. Kiedyś różnica była większa i dosadnie widoczna, ponieważ montowane panele w telewizorach poniżej 40" były słabsze. Teraz już nie robi się takich rzeczy, ale i tak biorąc pod uwagę samą wielkość, zobaczysz więcej na 40". Nie jest to znacząca różnica, normalna osoba możliwe że nie zwróci na to uwagi. Np. dla mnie jest to istotne.
instrukcja obsługi sony w XXI w
Ładnie wyłapane. Lepiej dmuchać na zimne Ktoś ma zabezpieczone takim sposobem? Przyznam się, że u mnie wystarcza sam stojak Nie przeżyłem trzęsienia ziemi, jednak nie jedna impreza już była, a telewizor ciągle stoi.
Dobre Zwrocilem uwage na owe zabezpieczenie na rysuku i musze przyznac, ze nie jest to zly pomysl. Jesli ktos ma male dziecko, ktore moze sciagnac tv na siebie, w moim np. przypadku, chwilowo tv stoi na kominku, ktory ma szerokosc dokladnie taka jak podstawa tv. Wtedy przytwierdzenie podstawy do stolika (stojaka) sprawdziloby sie.
Niemniej jednak bardzo mnie rozsmieszyl opis (byc moze zle przetlumaczony/zaraz sprawdze w swojej instrukcji). "Mocny sznurek" hehe Sprawdzilem i dobrze przetlumaczyli
Moj tv juz smiga razem z dvd Sony. Obraz przepiekny.
Mam pierwsze pytanie apropos mojego tv. Na razie ogladam tv z dosc duzego kata, i na pewnej wysokosci. Przy zmianie kanalow dostrzegam miejscami przejasnienia na ekranie. Zatanawiam sie czy to jest clouding? Podczas ogladania nie sa one przeszkoda. Kiedy stoje na wprost tv, te "chmurki" znikaja, prawie znikaja. Dzis zrobilem test, i odtworzylem pliki z kolorami: czarnym, zielonym, bialym, czerwonym, i wszystko swietnie gra. Nie bylo zadnych martwych pikseli. Przy czernym kolorze nie widzialem zadnego cloudingu (jesli to co zauwazam to w ogole clouding). Czy jest mozliwe, ze clouding wyst tylko przy zmianie kanalow? Czy powinien wystepowac przy odtwarzaniu pliku z czarnym ekranem?
pozdrawiam
mam dwu letniego syna na początku obracał mi TV na stojaku w lewo i prawo gdy przeczytałem że tv przewracając się przygniótł dziecko przywiązałem zgodnie z instrukcja tv do stolika, teraz tv wisi na ścianie ale młody i tak czasami go szarpie mając przy tym radochę ku zdenerwowaniu rodziców . co do "efektów" wizualnych twojego tv może to reakcja kryształków spada dlatego takie masz efekty. Bo przy stałych kolorach jest "the best"
a tu tak na szybko coś w necie http://www.hdtv.com.pl/forum/sony/32580 ... -sony.html" target="_blank
Sony uważa, że nierówne podświetlenie nie jest uszkodzeniem i nie planuje wycofanie żadnego ze swoich produktów.
więcej w powyższym linku
marbab napisał(a):
"Mocny sznurek"
marbab napisał(a):
"Mocny sznurek"
2 - letnie dziecko przesuwa 21" CRT? No to nieźle. Zdolny maluszek, ciekawe co będzie za parę lat ?
Ja jeszcze nie doczekałem się potomka. W moim przypadku wystarczy sama podstawka. Faktycznie, przedstawiliście to w ten sposób, że warto o tym wspominać.
Co do czytania instrukcji, na pewno jest to mały procent ludzi. I tak instrukcja obsługi jest chyba najpopularniejszą książką w Polsce.
Dla ciekawostki, na Open Hause 2010, Sony pokazywało nową i ciekawą funkcję. Niektóre serie będą wyposażone w kamerę, która będzie potrafiła rozpoznać twarz dziecka. Jeśli dziecko w czasie oglądania podejdzie za blisko, ekran wyłączy się. Odejdzie, znowu się uruchomi. Bardzo fajna funkcja. Co o tym sądzicie?
zimny@ też się tego obawiam - mały Pudzian,
zimny@ jeżeli chodzi o wyłączanie LCD to opiekun, rodzic nie zobaczy żadnego programu, filmu w obecności dziecka.
Nie sądzę by to było dobre rozwiązanie i nie myślę by było złym;
1. sony ma fajną funkcję oszczędzania z czujnikiem światła więc emisja światła jest na poziomie intensywności światła w pokoju.
2. biegający brzdąc (na własnym doświadczeniu pisze) upatrzył sobie stolik pod LCD (ze względów bezpieczeństwa LCD powiesiłem) na którym się bawi, jeździ po nim autkami, myje, itd. to co dzieci zauważą u rodziców robią same.
3. w każdym domu - przeważnie- tv leci jak radio czy patrzysz czy nie coś tam w tle zawsze leci.
4. Wyobrażasz sobie - leżysz na sofie mały ci śmiga po pokoju jak F16 - wyłączający się co chwile TV ? Bo ja nie.
5. Nie zauważyłem zmęczenia oczu pracując wiele lat na LCD i nie sądzę by młodemu zaszkodziło podejście na odległość 50cm-1 metra i patrzenie przez 30s na tv bo na dłużej takiego dziecka nie zatrzyma nawet powódź. Jego umysł teraz zaczyna rozumować wiec zaczął oglądać bajki. Oczywiście trwa to już dłużej niż 30 s więc rolą rodzica jest posadzenie wygodnie dziecka w foteliku, na krześle czy położenie go na sofie zamiast ojca .
6. Kończąc wywód - młody będzie miał radochę podbiegając pod wiecznie wyłączający się automatycznie tv myśląc że to niezła zabawa. Starszy będzie wiedział gdzie jego miejsce.
Myślę że bajer nie potrzebny wolałbym ten sznurek ze śrubką.
info na podstawie własnych doświadczeń