anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL EX 500 sam sie wyłącza

fabi-----
Początkujący

KDL EX 500 sam sie wyłącza

Witam.Po SONY takiego czegoś to ja jeszcze się nie spodziewałem... TV podczas oglądania sam się wyłącza i włącza...średnio co 10min albo cały dzien jest ok.A na następny od nowa-wyłącza się i włącza. Spotkał się ktoś z tym problemem? Większą częstotlowiść wyłączania ma gdy odtwarzam filmy na DVD Phillipsa na hdmi...jednak nie wiem co to ma mieć z tym wspólnego...
TV ma 5 miesięcy...

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
sprawdź zasilanie. Może kabel jest niestabilnie w gniazdku, albo prąd płynie z zakłóceniami. Wtedy może pomóc filtr napięcia. Jeśli nie, to polecam kontakt z serwisem.

fabi-----
Początkujący

Problem się rozwiązał.Otóż nowe-3 dniowe DVD phillipsa wyącza mi tv!!!
DVD jest podłączone przez HDMI, gdy je odlącze TV działa bezproblemowo.DVD sie nie wyłącza, tylko wyłącza mi telewizor-czeka go serwis
Zwracam honor firmie SONY :]

Zimny_
Użytkownik

Ha, ale niespodzianka :c7 . Możesz jeszcze wejść w ustawienia telewizora, ustawienia HDMI i wyłączyć sterowanie przez HDMI. Jeśli odtwarzacz ma podobną funkcję - zrób to samo. Być może to się kłóci...

fabi-----
Początkujący

Kolejny problem z TV...mam powoli go dosc...dvd okazało sie sprawne...dzaiała bezproblemowo na innych TV, a moj KDL jest obecnie podłączony do niczego...a i tak sie raz na pare dni sam wyłącza...chyba bedzie serwis potrzebny :(
A mialo byc tak pieknie...

tomascor
Początkujący

Kolego zanim wezwiesz serwis , sprawdź czy nie masz uruchomionej opcji Automatycznej aktualizacji to po pierwsze po drogie czy w ustawieniach ECO nie masz aktywnej funkcji wylacz przy bezczynnosci ... to na początek i daj znać czy problem ustąpił . Pozdrawiam

Edytowano 13.02.2011
Usunąłem cytat całego powyższego postu. Jeśli nie jest konieczne cytowanie, proszę odpowiadać przez przycisk "Odpowiedz".
Zimny.

fabi-----
Początkujący

Gdzie znajde automatyczne aktualizacje?
Reszte mam wyłączona...

Zimny_
Użytkownik

Wchodzisz w Ustawienia->Wsparcie dla produktu->Aktualizacja systemu.

fabi-----
Początkujący

Jak narazie od 3 dni jest ok.Za miesiąc napisze czy pomogło , narazie dzieki