anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-HX 820 kiedy w Polsce???

profile.country.pl_PL.title
michaldoktorek
Poszukiwacz

KDL-HX 820 kiedy w Polsce???

Witam,
Mam pytanie o termin wprowadzenia do Polski HX 820.
Do tej pory pisano że bedzie to maj 2011, jednak te informacje zostały wycofane i obecnie nie ma innych.
Pozdrawiam.

10 ODPOW. 10
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
nie jeszcze dokładnych informacji, trzeba poczekać. Premiera miała być w maju, więc może wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Pozdrawiam,
Zimny.

maliniaq
Nowicjusz

Witam. Co stało się z modelami HX 920, braki ich na stronie sony? Kiedy będą one osiągalne na naszym rynku.

sieka90
Początkujący

zapewne początek lata/czerwiec? ewentualnie środek wakacji :P

Pozdro! : )

Woytas_PL
Początkujący

podciągam czy coś wiadomo na temat HX820 w Polsce obserwując rynek to trochę Sony strzela sobie w stopę w zasadzie wszyscy wypuścili na rynek w Polsce nowe modele i to najwyższych serii a tu cisza ze średnią półką :c7

Zimny_
Użytkownik

W czerwcu mają być premiery nowych modeli, jednak nie wiem do końca czy będzie wśród nich HX820. Niestety trzęsienie jakie było w Japonii wpłynęło na czas premier... Niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć...

MARIUSZEK32
Początkujący

maliniaq napisał(a):

Co stało się z modelami HX 920, braki ich na stronie sony? Kiedy będą one osiągalne na naszym rynku.

HX920 mają być dostępne w sklepach od początku września 2011, takie dane znalazłem właśnie na stronie. Sam jestem zniecierpliwiony, ale lepiej poczekać dłużej na coś porządnego niż byle szybko wypuścić coś na rynek.

profile.country.PL.title
misiek1955
Użytkownik

witam forumowiczów
Kupiłem 46 hx820 i mam same problemy.Pierwszy wymieniłem ponieważ pod szybą były widoczne pęcherzyki powitrza,żadkość ,ale akurat mnie to dopadło ,ponadto czerń była tylko z nazwy bo w rzeczywistości to był cemny fiolet.
Zadowolony przytargałem wymieniony nowy model i schody jeszcze większe.Ogólnie obraz do kitu.Patrząc pod lekkim kątem czerń robi się szaro fioletowa a ponadto zauważyłem nierównomierne podświetlenie matrycy.Korzystam z następujących żródeł Cyfra Plus, kino BDV e380.Kable HDMI oryginalne Sony -takie płaskie jak taśma.Mam także HX 800 i na tych samych kablach i ztych samych żródeł obraz jest o niebo lepszy.Być może telewizor wymaga szczególnej konfiguracji tego nie wiem.Na ten moment jestem załamany. Może ktoś z Forumowiczów mi pomoże.Z góry dziękuję

Zimny_
Użytkownik

Witaj,
HX820 jest telewizorem z wyższej półki i charakteryzuje go bardzo dobra jakość obrazu. Posiada on podświetlenie Dynamic Edge LED z lokalnym wygaszanie. Wpływa to na jakość czerni i sprawia że czerń jest czarna i nie świeci. Jest to świeży model, ale już są testy w których szczególnie chwalona jest głębia czerni i jakość obrazu:
http://www.pcworld.idg.com.au/review/tvs/sony/kdl-46hx820/379888
http://reviews.cnet.com/Sony_Bravia_KDL_46XBR4/4505-6482_7-32468193.html#reviewPage1

Jeśli w Twoim modelu występują wspomniane defekty, znaczy to albo o złych ustawieniach obrazu, albo o jakieś usterce. Model ten jest pozbawiony rzeczy o których piszesz. Niestety nie miałem jeszcze okazji spędzić z HX820 więcej czasu, więc nie przekażę Ci pełnych ustawień ekranu. Proponuję przywrócić ustawienia fabryczne, w trakcie oglądania filmu nacisnąć przycisk "Scene" i wybrać opcje "Kinowy". Następnie możesz wejść w ustawienia obrazu i zmniejszyć podświetlenie. Jeśli nie pomoże, wyłącz wszystkie "Polepszcze" obrazu i zobacz efekt. Jeśli ciągle jest nie tak, wezwij serwis. Telewizor jest z polskiej dystrybucji?

Pozdrawiam,
Zimny.

profile.country.PL.title
misiek1955
Użytkownik

Witam ponownie i zarazem dziękuję Zimnemu za odpowiedż.
Niestety od mojego ostatniego postu pojawiły się nowe nispodzianki.Konwersja z 2D na 3D jest fatalna -objawy sygnał z Eurosport HD ,turniej tenisowy .Linia środkowa kortu podczas transmisji zawsze ustawiona jest prostopadle do ekranu.Po włączeniu konwersji głębia jest ok. natomiast linie robią się trzy ,jedna właściwa i dwie po obu jej stronach takie bardzo wyrażne odbicia w lekko fioletowatym kolorze.Transmisja meczu piłkarskiego Canal Plus Hd na żywo ,gdy kamera pokazuje środek murawy linia środkowa prostopadła do ekranu robi się potrujna z tym ,że najbardziej widoczne jest to od połowy ekranu do górnej krawędzi.Dodatkowo widoczna poświata wokół postaci.Jako ,że posiadam również hx 800 sprawdziłem równolegle na tym telewizorze - zjawisko prawie nie występuje.Nie bardzo wiem co robić bowiem wg. opinii serwisu elektronika czasem tak się zachowuje.Ja mam odmienne zdanie,ale widać z tego ,że mało kogo to interesuje.Puki co uważam ,że model 46 HX 820 to niewypał albo ja trafiłem na felerny model .Być może ,że zmieni się to po jakiejś aktualizacji oprogramowania bo puki co zero radości z oglądania bądż co bądż dość drogiego markowego telewizora.
Zapraszam do dyskusji.