anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL32EX500 -nie mogę wyłączyć zasilania

profile.country.pl_PL.title
nok-----
Nowicjusz

KDL32EX500 -nie mogę wyłączyć zasilania

Pierwszy raz spotykałem się z sytuacją by nie można było całkowicie wyłączyć telewizora po naciśnięciu przycisku zasilania z boku odbiornika . Odbiornik zostaje włączony ( przy palącej się diodzie czerwonej ) a nie wyłączony. Czyli z pilota przechodzi w stand by a gdy przycisnę wyłącznik na obudowie telewizora to zapala się zielona dioda i zaczyna pracować. Na infolinii Sony powiedziano mi, że te typy tak mają. :( To mnie dziwi gdyż Sony stawia na oszczędność energii a poza tym lubię wyłączyć napięcie na odbiorniku przyciskiem a nie poprzez wyjmowanie wtyczki z gniazdka lub wyłączanie "korków". :)
Pozdrawiam Sylwestrowo i Noworocznie.

3 ODPOW. 3
Zimny_
Użytkownik

Tak, ten model tak ma. Jeśli zależało Ci na większej ilości funkcji energooszczędnych, mogłeś wybrać EX710. Nikt nie ukrywa braku całkowitego wyłączenia z guzika, nie ma tego napisanego w specyfikacji, nie ma tego opisanego w funkcjach, opcjach. Po prostu EX500 nie posiada takiej możliwości.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

NIestety tak jest.
Jest też proste rozwiązanie - wizyta w najbliższym sklepie elektrycznym i kupienie przedłużacza wyposażonego w wyłącznik :D Dodatkowo zyskujesz możliwość wyłączenia pozostałych urządzeń- odtwarzacz, dekoder... jednym guziczkiem.

Zimny_
Użytkownik

sadam napisał(a):

Jest też proste rozwiązanie - wizyta w najbliższym sklepie elektrycznym i kupienie przedłużacza wyposażonego w wyłącznik

I pieniążki z różnicy do EX710 w kieszeni :smileythumbsup:

sadam napisał(a):

Dodatkowo zyskujesz możliwość wyłączenia pozostałych urządzeń- odtwarzacz, dekoder... jednym guziczkiem.

A tego EX710 nie potrafi :D