Podziel się wrażeniami!
Pierwszy raz spotykałem się z sytuacją by nie można było całkowicie wyłączyć telewizora po naciśnięciu przycisku zasilania z boku odbiornika . Odbiornik zostaje włączony ( przy palącej się diodzie czerwonej ) a nie wyłączony. Czyli z pilota przechodzi w stand by a gdy przycisnę wyłącznik na obudowie telewizora to zapala się zielona dioda i zaczyna pracować. Na infolinii Sony powiedziano mi, że te typy tak mają. To mnie dziwi gdyż Sony stawia na oszczędność energii a poza tym lubię wyłączyć napięcie na odbiorniku przyciskiem a nie poprzez wyjmowanie wtyczki z gniazdka lub wyłączanie "korków".
Pozdrawiam Sylwestrowo i Noworocznie.
Tak, ten model tak ma. Jeśli zależało Ci na większej ilości funkcji energooszczędnych, mogłeś wybrać EX710. Nikt nie ukrywa braku całkowitego wyłączenia z guzika, nie ma tego napisanego w specyfikacji, nie ma tego opisanego w funkcjach, opcjach. Po prostu EX500 nie posiada takiej możliwości.
NIestety tak jest.
Jest też proste rozwiązanie - wizyta w najbliższym sklepie elektrycznym i kupienie przedłużacza wyposażonego w wyłącznik Dodatkowo zyskujesz możliwość wyłączenia pozostałych urządzeń- odtwarzacz, dekoder... jednym guziczkiem.
sadam napisał(a):
Jest też proste rozwiązanie - wizyta w najbliższym sklepie elektrycznym i kupienie przedłużacza wyposażonego w wyłącznik
sadam napisał(a):
Dodatkowo zyskujesz możliwość wyłączenia pozostałych urządzeń- odtwarzacz, dekoder... jednym guziczkiem.