Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie. Ponad 2 lata używam KDL 40W4000 i teraz pojawił się problem. Mieszkam w Poznaniu gdzie od 2 lat odbieram sygnał DVB-T. Jest dostępnych 13 progr. Z 1 (chyba tak się nazywa) MULTIPLEXU odbieram TV :1 ,2 3,TV Historia,TV Kultura (kanał 28) a Polsat,TVN,TV4,TV Puls,TV Puls2,TVN 7 i 2 wolne na kanale 39. Problem jest taki że po wyłączeniu tv na dłuższy czas np.na ok.6-7 godzin,to po ponownym włączeniu TV nie odbieram programów z kanału :39 bo się odstroiły. Muszę za każdym włączeniem stroić TV .(Cyfrowa naziemna). Kiedyś bywało że ciągle coś poprawiano w nadajniku w Śremie i dostrajałem tv raz na 2-3 tygodnie.Myślałem że spowodowane jest to tymi ciągłymi poprawkami.Okazuje się że od tygodnia muszę szukać częstoliwości codziennie.Jak sobie z tym poradzić ?
Życzę Szczęśliwego 2011r.
Witaj, ciężko stwierdzić co jest przyczyną. Emitel obecnie kombinuje z multipleksami itd. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Poznaniu. Najprościej będzie przeprowadzić automatyczną inicjalizację, gdzie kanały na nowo się ustawią i zapiszą. Jeśli nie pomoże, będziemy kombinowali dalej.