Podziel się wrażeniami!
Nabyłem niedawno ten model telewizora, poza tym posiadam konsolę PS3 wszystko po to aby współpracowało przez HDMI. Owszem przez to złącze dźwięk i obraz jest, natomiast TV nie wykrywa konsoli jako urządzenia dedykowanego. Nabyłem też przewód HDMI (kolejny) w salonie Sony zgodny ze standardem 1.3 przeznaczony m.in. do konsoli i lipa dalej to samo.
Czy Ktoś spotkał się z tym problemem?
Poza tym taki sam problem jest z zestawem kina domowego - też oczywiście Sony, tyle że w tym przypadku niema dźwięku, przez HDMI jest tylko sygnał obrazu.
Mam pytanie do panów serwisantów:
na czym polega wgranie nowego softu do takiego telewizora? Ponieważ w/g mnie po to jest wejście na kartę serwisową, aby przy jej pomocy zainstalować nowy soft. Czy też instalacja nowego oprogramowania wymaga wizyty telewizora w serwisie?
Bo skoro tak to po co jest to wejście serwisowe w telewizorze?
PS3 nie zostanie wykryte ponieważ nie jest zgodne z Bravia Sync. Kino domowe jeśli jest modelowo mniej więcej starsze niż rok to też nie zostanie wykryte. Proszę podać model kina.
Hm..., no cóż dziękuję za odpowiedź a tym samym świadczy to o braku kompetencji pracowników sklepu w którym spytałem o różnicę między PS3, a BDP S-350 gdyż zanim nabyłem konsolę zasięgnąłem informacji w autoryzowanym sklepie SONY. Dlatego rozważałem zakup konsoli, lub odtwarzacza ponieważ chciałem posiadać w pełni kompatybilne urządzenia. W sklepie Pan stwierdził że konsola jest w pełni kompatybilna i jedyną różnicę jaką był mi w stanie podać między konsolą, a w/w odtwarzaczem była różnica odtwarzania starszych filmów (nie pamiętam jak konkretnie nazywa się ta technologia).
W kwestii kina domowego to też mi Pan już chyba wyjaśnił sprawę bo ten model to STR-KS1000. Jednak nie bardzo rozumiem dlaczego niema dźwięku przy podłączeniu tego zestawu przez HDMI do telewizora.
PS3 od odtwarzacz różni się jeszcze wieloma rzeczami. A filmy DVD odtwarza raczej lepiej od BD bo ma lepszy upscaling z tego co wiem. Ale pilot jest (jeśli mamy) to na BT a nie podczerwień więc odpada sterowanie jednym pilotem w przedbiegach.
Rozumiem, czyli teoretycznie niema mowy o jakiejkolwiek komatybilności tych urządzeń?
Oczywiście poza obrazem i dźwiękiem, no ale to raczej oczywiste że musi współpracować na tym poziomie.
Teraz żałuję jedynie że wcześniej tu nie zajrzałem.
A czy jest mi Pan w stanie podpowiedzieć co może być powodem braku dżwięku po złączu HDMI między amplitunerem a TV?
Pytanie czy kino wysyła dzwięk przez HDMI ponieważ część kin po prostu nie wysyla już dziwęku do TV. Niestety nie znam tego modelu.
No cóż i to chyba było by logiczne, ponieważ dźwięk jest odtwarzany przez amplituner.
Teraz to proste. Dziękuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam.