anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL46EX401 nie widzi USB

matty-----
Początkujący

KDL46EX401 nie widzi USB

Witam, Kupiłem telewizor jak w tytule i mam problem, poniewaz po wpięciu pendriva tv nie widzi go. Niby dioda w pendrivie mruga, ale nic pozatym sie nie dzieje. Probowalem wlaczyc jakas mp3 robiac tak jak jest napisane w instrukcji, ale nic sie nie dzieje. Poprostu jakby pendriva tam nie bylo. Sformatowany oczywiscie w fat32. Wiecie o co tu chodzi?

9 ODPOW. 9
profile.country.pl_PL.title
lord_maciek
Początkujący

A jaki masz format plików? FAT32 czy NTFS?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Przecież Kolega napisał:

matty napisał(a):

Sformatowany oczywiscie w fat32. Wiecie o co tu chodzi?

Czy pliki są w jakimś katalogu? Czy w głównym? Czy są tam jeszcze jakieś inne pliki? Jak dużo ich jest? TV to nie komp i musi chwilę przeanalizować zawartość pena by wyświetlić jego zawartość w odpowiednich zakładkach - zdjęcia w foto, muzykę w muzyce a filmy w zakładce film.
W jaki sposób próbujesz je odtworzyć?

matty-----
Początkujący

Wlasnie wrzucalem tylko jedna piosenke, zeby zobaczyc czy ruszy, nie ruszylo... A pisalo gdzies, ze pliki powinny wyswietlic sie jakos w home>muzyka i tam pownno dac sie wybrac pendriva jakos. U mnie nigdzie w menu chyba nie widzialem nawet ikony usb, tylko w tej instrukcji.

cogito.
Początkujący

Jest to piosenka w mp3, czy może jakiś inny format?

matty-----
Początkujący

MP3

sieka90
Początkujący

tu nie chodzi o fakt budowy pliku tylko penka, czy penek ma widoczna jakąś diodę? znaczy się czy jest podświetlany podczas pracy na jakikolwiek kolor?

Sprawdź innego penka z tą samą zawartością (spytaj kolegi czy może pożyczyć na chwilę)

jeśli będzie ten sam efekt, weź z menu ustawienia wybierz automatyczna inicjalizacje (powrócisz do ustawień fabrycznych), następnie ściągnij z sony support najnowsze oprogramowanie.

mam nadzieję że to pomoże.

Pozdro!

matty-----
Początkujący

Wychodzi na to, ze pendrive jest niekompatybilny czy cos w ten desen. Podlaczylem htc wildfire i wszystko ruszylo odrazu. A pendriva ma diode, i ona sie swieci tak jak powinna. Probowalem aktualizowac, ale kiedy pisze zeby wlozyc pendriva to tez go nie widzi. Sprobuje jeszcze z jakimis innymi, moze cos ruszy.

cogito.
Początkujący

Nie zdarza się to często, ale czasem jakieś nietypowe urządzenia jak ten pendrive mogą nie działać. Zimny pisał o tym więcej w dziale Car Audio ;-)

matty-----
Początkujący

Wychodzi na to ze to wina tego pendriva, ale tez nie tylko tego. Sprawdzalem jeszcze 2 inne i tylko 1 dzialal.