anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KLD-52W5500 czy warto dziś kupić ten model? Doradźcie!

Martine-----
Początkujący

KLD-52W5500 czy warto dziś kupić ten model? Doradźcie!

Witam Forumowiczów, :c37

to mój debiut na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli dubluję pytanie.

Moja obecna BRAVIA stała się odrobinę archaiczna więc stoję przed dylematem wyboru następnego telewizora.
Mają to być co najmniej 46 cali z naciskiem na 52" i na pewno SONY.
Wiem, że aktualnie trwa promocja dla modeli powyżej 46" tzn. wieszak i montaż na ścianie gratis. Dodatkowo do końca lutego producent przedłuża gwarancję do 5 lat.
Te dwa aspekty skłaniają mnie do zakupu modelu KLD-52W5500, który np. w EURO kosztuje 5590pln (na Skąpcu od ok.5300pln).
Co Wy na to? Czy to dobry wybór w epoce LED-ów?

Natomiast za chwilę będą miały miejsce kolejne premiery nowych telewizorów, które mają być jak zapowiada SONY w bardzo konkurencyjnych cenach.

Pytanie więc do szanownego grona Ekspertów co byście zrobili na moim miejscu?

Telewizor będzie używany jak w większości rodzin do codziennego oglądania programów "n-ki" plus PS3.

Dzięki za każde sugestie

35 ODPOW. 35
Ravi-----
Początkujący

Dominuje Nka tutaj na tym polu ma bodajże ofertę 14stu kanałów HD, a uprzedzam co do przekątnej nie po to, żeby zniechęcić, ale po prostu ciężko jest oglądać tylko i wyłącznie kanały HD i Blu ray... Chociaż jak patrzysz bardziej pod kątem przyszłości to wtedy 52 cale wydają się optymalne bo przy tej przekątnej nie powiesz po 2 miesiącach, że to maleństwo. Z nowszych modeli to już padło ex500 jeśli szukasz czegoś trochę lepszego od w5500.

Martine-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

...jeśli szukasz czegoś trochę lepszego od w5500

Problem w tym, że nie spędzam dużo czasu przed telewizorem więc byle sygnał był ok. to nawet W5500 by wystarczył :smileythumbsup:

Skłaniam się jednak ku nowościom aby po upływie jakiegoś czasu nie żałować decyzji.
W końcu nie zamierzam zmieniać telewizora co kilka miesięcy jak tylko SONY wypuści coś doskonalszego chociażby 3D :c20

czatman1
Początkujący

Miałem podobny problem z zakupem TV co TY.Po analizie nowej generacji i podpowiedziach na różnych forach ..czekam na połowę czerwca ( potwierdzone na infolini z Sony) , bo wówczas pojawią się w sprzedaży LX i HX z 3D. Nie ma ucieczki przed nowościami. Na dniach będzie premiera NX i nowych kin domowych z 3D. To też model Tv którym się interesuję (?) , ale chyba zaczekam na KDL 52 (60?)LX900 .Cierpliwośc podobno zostaje wynagrodzona.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ja z kolei mam W4500. Mam od pótorej roku. W tamtym roku przymierzałem się do zmiany na W/Z5500 nie ze względu na jakość obrazu, bo ta w W4500 zaspokaja mnie w 99%. Chciałem zmienić ze względu na funkcjonalność DLNA. Nie zmieniłem, czekałem na mniejszą cenę aż doszły pierwsze wieści o funkcjonalności modelów z bieżącego roku. To było jakoś w sierpniu/wrześniu. Przeczytałem o BIV (Bravia Internet Video), nowatorskim wyglądzie. Postanowiłem zaczekać i kupić coś z serii NX. Już bym go kupił, ale gdy zobaczyłem na Open House jak wygląda 3D, teraz pragnę modelu z właśnie tą technologią. Mam nadzieje, że nie dowiem się o innym lepszym modelu i nie będę znowu czekał....

RoyalOak-----
Początkujący

Jak myślicie, czy seria W będzie tańsza? Bo te nowe są w konkurencyjnych cenach w stosunku do W. A w najbliższej przyszłości jeszcze bardziej potanieją.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jeżeli gdzieś jeszcze dostaniesz coś z serii W to możesz próbować negocjować ceny :)
Tylko się pośpiesz bo na magazynie centralnym już od dłuższego czasu tych modeli nie ma. Zostało tylko to co sklepy maja na magazynach własnych.

Martine-----
Początkujący

sadam napisał(a):

Jeżeli gdzieś jeszcze dostaniesz coś z serii W to możesz próbować negocjować ceny :)
Tylko się pośpiesz bo na magazynie centralnym już od dłuższego czasu tych modeli nie ma. Zostało tylko to co sklepy maja na magazynach własnych.

...tak, a Wiecie który sklep ma jeszcze 52W5500 w dobrej cenie tj. taniej niż na ceneo ?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Zobacz na allegro, może się trafić jakiś rodzynek. Tylko czasami to strach kupować w takich miejscach. Nie wiadomo jak telewizor był przechowywany, przewożony... Ryzyko jest, lepiej wcześniej je zminimalizować przez ustalenia ze sprzedającym.

Martine-----
Początkujący

Oto właśnie z powodu zwiększonego stopnia ryzyka nie biorę pod uwagę oferentów z aukcji. Preferuję tradycyjne rozwiązania więc wolałbym co prawda zapłacić więcej lecz mieć też większą pewność co do pochodzenia sprzętu, sposobu magazynowania itp.

Może się jeszcze coś trafi... a jak nie to oswoję się bardziej z cenami nowych LX,HX,NX :D

Ravi-----
Początkujący

RoyalOak napisał(a):

Jak myślicie, czy seria W będzie tańsza? Bo te nowe są w konkurencyjnych cenach w stosunku do W. A w najbliższej przyszłości jeszcze bardziej potanieją.

Ciężko przewidzieć, w5500 okres największych spadków ma już zdecydowanie za sobą, o większe ruchy może być ciężko tym bardziej, że w większości sklepów już go nie ma, a przynajmniej w takich cenach jak Ciebie interesują. Jeśli nie musisz kupować w najbliższym czasie telewizora, możesz poczekać aż trochę stanieje hx700 na dzień dzisiejszy wersję 40" można dostać za około 4300zł