Podziel się wrażeniami!
Witam Forumowiczów,
to mój debiut na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli dubluję pytanie.
Moja obecna BRAVIA stała się odrobinę archaiczna więc stoję przed dylematem wyboru następnego telewizora.
Mają to być co najmniej 46 cali z naciskiem na 52" i na pewno SONY.
Wiem, że aktualnie trwa promocja dla modeli powyżej 46" tzn. wieszak i montaż na ścianie gratis. Dodatkowo do końca lutego producent przedłuża gwarancję do 5 lat.
Te dwa aspekty skłaniają mnie do zakupu modelu KLD-52W5500, który np. w EURO kosztuje 5590pln (na Skąpcu od ok.5300pln).
Co Wy na to? Czy to dobry wybór w epoce LED-ów?
Natomiast za chwilę będą miały miejsce kolejne premiery nowych telewizorów, które mają być jak zapowiada SONY w bardzo konkurencyjnych cenach.
Pytanie więc do szanownego grona Ekspertów co byście zrobili na moim miejscu?
Telewizor będzie używany jak w większości rodzin do codziennego oglądania programów "n-ki" plus PS3.
Dzięki za każde sugestie
Na szybki spadki cen nowych modeli to raczej bym nie liczył - z prostej przyczyny, ich ceny zaczynają się praktycznie na poziomie cenowym modeli wcześniejszych u schyłku ich występowania na rynku.
Martine napisał(a):
Oto właśnie z powodu zwiększonego stopnia ryzyka nie biorę pod uwagę oferentów z aukcji. Preferuję tradycyjne rozwiązania więc wolałbym co prawda zapłacić więcej lecz mieć też większą pewność co do pochodzenia sprzętu, sposobu magazynowania itp.
sadam napisał(a):
Na szybki spadki cen nowych modeli to raczej bym nie liczył - z prostej przyczyny, ich ceny zaczynają się praktycznie na poziomie cenowym modeli wcześniejszych u schyłku ich występowania na rynku.
Zimny napisał(a):
Widzisz, ja mam większe zaufanie do ofert z allegro, niż do zakupu w miarę delikatnego sprzętu elektronicznego w marketach. Sklepy typu Tesco, Auchan itp. z góry odpadają. Dlaczego? Mam znajomych pracujących w transporcie. Nie ma czegoś takiego, że na przyczepę nie wejdzie ładunek. Jeśli brakuje miejsca, wózkami towar jest dobijany do siebie. Wszystko, żeby zyskać parę cm, bo pieluchy jeszcze muszą wejść.
sadam napisał(a):
Martine napisał(a):
Od kiedy to w sklepach typu Tesco, Auchan itp. serwują najnowsze modele BRAVIA lub chociażby serię W5500 ?
Miałem na myśli sklep firmowy Sony-Style lub salony Sony-Center, tam chyba nie sprzedają pieluch...
Zimny napisał(a):
Sklepy typu Sony Style/Center jako sklepy firmowe na pewno mają produkt z "pierwszej" ręki w Polsce.