Podziel się wrażeniami!
Witam Forumowiczów,
to mój debiut na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli dubluję pytanie.
Moja obecna BRAVIA stała się odrobinę archaiczna więc stoję przed dylematem wyboru następnego telewizora.
Mają to być co najmniej 46 cali z naciskiem na 52" i na pewno SONY.
Wiem, że aktualnie trwa promocja dla modeli powyżej 46" tzn. wieszak i montaż na ścianie gratis. Dodatkowo do końca lutego producent przedłuża gwarancję do 5 lat.
Te dwa aspekty skłaniają mnie do zakupu modelu KLD-52W5500, który np. w EURO kosztuje 5590pln (na Skąpcu od ok.5300pln).
Co Wy na to? Czy to dobry wybór w epoce LED-ów?
Natomiast za chwilę będą miały miejsce kolejne premiery nowych telewizorów, które mają być jak zapowiada SONY w bardzo konkurencyjnych cenach.
Pytanie więc do szanownego grona Ekspertów co byście zrobili na moim miejscu?
Telewizor będzie używany jak w większości rodzin do codziennego oglądania programów "n-ki" plus PS3.
Dzięki za każde sugestie
Dominuje Nka tutaj na tym polu ma bodajże ofertę 14stu kanałów HD, a uprzedzam co do przekątnej nie po to, żeby zniechęcić, ale po prostu ciężko jest oglądać tylko i wyłącznie kanały HD i Blu ray... Chociaż jak patrzysz bardziej pod kątem przyszłości to wtedy 52 cale wydają się optymalne bo przy tej przekątnej nie powiesz po 2 miesiącach, że to maleństwo. Z nowszych modeli to już padło ex500 jeśli szukasz czegoś trochę lepszego od w5500.
Ravi napisał(a):
...jeśli szukasz czegoś trochę lepszego od w5500
Miałem podobny problem z zakupem TV co TY.Po analizie nowej generacji i podpowiedziach na różnych forach ..czekam na połowę czerwca ( potwierdzone na infolini z Sony) , bo wówczas pojawią się w sprzedaży LX i HX z 3D. Nie ma ucieczki przed nowościami. Na dniach będzie premiera NX i nowych kin domowych z 3D. To też model Tv którym się interesuję (?) , ale chyba zaczekam na KDL 52 (60?)LX900 .Cierpliwośc podobno zostaje wynagrodzona.
Ja z kolei mam W4500. Mam od pótorej roku. W tamtym roku przymierzałem się do zmiany na W/Z5500 nie ze względu na jakość obrazu, bo ta w W4500 zaspokaja mnie w 99%. Chciałem zmienić ze względu na funkcjonalność DLNA. Nie zmieniłem, czekałem na mniejszą cenę aż doszły pierwsze wieści o funkcjonalności modelów z bieżącego roku. To było jakoś w sierpniu/wrześniu. Przeczytałem o BIV (Bravia Internet Video), nowatorskim wyglądzie. Postanowiłem zaczekać i kupić coś z serii NX. Już bym go kupił, ale gdy zobaczyłem na Open House jak wygląda 3D, teraz pragnę modelu z właśnie tą technologią. Mam nadzieje, że nie dowiem się o innym lepszym modelu i nie będę znowu czekał....
Jak myślicie, czy seria W będzie tańsza? Bo te nowe są w konkurencyjnych cenach w stosunku do W. A w najbliższej przyszłości jeszcze bardziej potanieją.
Jeżeli gdzieś jeszcze dostaniesz coś z serii W to możesz próbować negocjować ceny
Tylko się pośpiesz bo na magazynie centralnym już od dłuższego czasu tych modeli nie ma. Zostało tylko to co sklepy maja na magazynach własnych.
sadam napisał(a):
Jeżeli gdzieś jeszcze dostaniesz coś z serii W to możesz próbować negocjować ceny
Tylko się pośpiesz bo na magazynie centralnym już od dłuższego czasu tych modeli nie ma. Zostało tylko to co sklepy maja na magazynach własnych.
Zobacz na allegro, może się trafić jakiś rodzynek. Tylko czasami to strach kupować w takich miejscach. Nie wiadomo jak telewizor był przechowywany, przewożony... Ryzyko jest, lepiej wcześniej je zminimalizować przez ustalenia ze sprzedającym.
Oto właśnie z powodu zwiększonego stopnia ryzyka nie biorę pod uwagę oferentów z aukcji. Preferuję tradycyjne rozwiązania więc wolałbym co prawda zapłacić więcej lecz mieć też większą pewność co do pochodzenia sprzętu, sposobu magazynowania itp.
Może się jeszcze coś trafi... a jak nie to oswoję się bardziej z cenami nowych LX,HX,NX
RoyalOak napisał(a):
Jak myślicie, czy seria W będzie tańsza? Bo te nowe są w konkurencyjnych cenach w stosunku do W. A w najbliższej przyszłości jeszcze bardziej potanieją.