anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kodek H.265 - jak odtwarzać? Da się?

profile.country.PL.title
matPROx
Poszukiwacz

Kodek H.265 - jak odtwarzać? Da się?

Mam aparat Samsunga NX500, nagrywa filmy w 4K ale jak się okazało koduje kodekiem

h. 265 tym samym niczym nie mogę odtworzyć tych filmów. 

16 ODPOW. 16
hancer3002
Użytkownik

Dzis sprawdzalem film 4K z kodekiem H-265 (Elysium 2013 2160p x265 10bit Joy), i przez PS3 MS, idzie bez zacinek i naprawde ladny obraz, :slight_smile:

hancer3002
Użytkownik

Ja teraz czekam na TV-Box na androidzie, opisze to ustrojstwo jak tylko otrzymam. Mam nadzieje ze juz nie bedze mial problemow z kodekami i 3D.:smileyhappy:

profile.country.PL.title
matPROx
Poszukiwacz

U mnie w końcu wszytkie filmy z kodekiem h.265 poszły, playerem MX Player PRO, kosztuje parę złotych ale warto. Wystarczy odhaczyć w ustawieniach że ten kodek wymaga przyspieszenia sprzętowego i wszystkoiśmiga :slight_smile:

hancer3002
Użytkownik

No ok tylko ze u mnie z dysku zewnetrznego widzi tylko pare filmow, o 3D zapomnij.

profile.country.PL.title
NameLessJ
Użytkownik

Mówisz o MX Player? Czy o wbudowanym?

Ten wbudowany to łagodnie mówiąc niewypał.

Bardzo ładnie działa Archos Player i Kodi (włącznie z 3D). Jeśli filmy odtwarzasz z dysku podpiętego bezpośrednio to chyba Archos będzie lepszym rozwiązaniem. Jeśli po sieci to spróbuj Kodiego

(jak poszukasz w Google Play Archos Playera to znajdziesz dodatkowy installer brakujących kodeków np DTS. Wystarczy uruchomić po zainstalowaniu a potem odinstalować).

profile.country.PL.title
matPROx
Poszukiwacz

3D tylko z wbudowanego playera. U mnie 3D z dysku zewnętrznego działa bez problemu. 

hancer3002
Użytkownik

Dostalem Tv-Box 4K 3D, i na szczescie rozpoznaje 3D tv, ale o dziwo nie poszedl na HDMI 4 na zlaczu 2 idzie, czyli nie kazde wejscie obsluguje sygnal 3D. Ma w sobie wszystkie app tak jak w telefonie pod kontrola androida 5.1. Jestem w fazie testow ciekawe czy skype lyknie zwykla kamerke podpieta pod Box. W ustawieniach mam 4K 60Hz.