anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Menu serwisowe Sony 32EX500

hawkers-----
Początkujący

Menu serwisowe Sony 32EX500

By wejsc w menu serwisowe trzeba wcisnac w trybie czuwania po kolei( i+,5,volume+ ,power on) dodatkowo mozna sprawdzic ilosc godzin dzialania tv (i+,5,volume- ,power on)
W menu seriwsoym poruszamy sie klawiszami (1,2,4,5),zmieniamy ustawienia (3,6) i zapisujemy (0-po czym klikamy na 9).Jesli zdazy sie ze sa kreski zamiast ustawien wciskamy 0 a nastepnie klawiszami numerycznymi wybieramy opcje i wchodzimy w ustawienia srodkowym przyciskiem zatwierdzajacym,wychodzimy przyciskiem return.Dodatkowe opcje mamy tez wciskajac na pilocie OPTIONS.
UWAGA!!!Jesli zmieni sie jakies ustawienia moga byc problemy z odpaleniem tv
Prosze podawac kto jeszce nie zmienil nic ustawienia oryginalne dla tego tv w tym temacie(bedzie latwiej wrocic do oryginalnych ustawien)...
Temat temu zalozylem bo przestawilem moze jedna opcje i mialme problemy z odpaleniem tv(namowil mnie kolega by tam wejsc,bo wyczytal gdzies na forum ze mozna wejsc w menu serwisowe i sprawdzic ilosc godzin przepracowanych),dlatego ostrzegam przed wchodzeniem i zmianami,a ten temat ma jedynie pomoc jesli juz dokonamy zmian i sa problemy z tv.Na szczescie kolega mial taki sam tv i powiedzial co i jak jest ustawione i udalo sie wrocic samemu bez serwisu,wiec prosze o rozwage i ostroznie podchodzic do czytanych na forach takich nowinek.Specjalnie tez podalem jak poruszac sie po menu zeby nie narobic kaszany,moje pierwsze podejscie to bylo klikanie w rozne klawisze na pilocie i temu przestawilem sobie opcje,wiec prosze najlepiej nie uzywac trybu serwisowego,by nie okazalo sie ze musimy placic za reanimacje tv,pozdrawiam.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ostrzegam:
Wszystkie zmiany robione w MENU Serwisowym, są na własne ryzyko.
Osobiście odradzam takie kombinowanie. Nie jedna osoba bawiła się ustawieniami i nie mogła odpalić telewizora. Jeśli serwis wykryje usterkę poprzez zmiany ustawień w MENU Serwisowym, naprawa może być wykonana na koszt klienta. Koszty mogą być wysokie i nici z gwarancji. A usterka może powstać nawet przez przestawienie jednej funkcji. Nie bez powodu jest to nazywane - MENU Serwisowe.
Jeszcze raz odradzam takie zabawy.

potek1
Początkujący

A czy można tym sposobem

hawkers napisał(a):

By wejsc w menu serwisowe trzeba wcisnac w trybie czuwania po kolei( i+,5,volume+ ,power on) dodatkowo mozna sprawdzic ilosc godzin dzialania tv (i+,5,volume- ,power on)

odpalić menu serwisowe na EX302 ? Jak próbowałem to po wcisnięciu "5" telewizor już się włączał

tomascor
Początkujący

Kolego a czego szukasz w "trybie" ?? Co do ceny reanimacji tv po gmeraniu w Menu Serwisowym oscyluje od 250-650zl w zależności od stopnia zmian . Czasem zdarza się że zmiany są na tyle poważne że konieczna jest wymiana płyty głównej . Mam nadzieje że ta informacja odstraszy tych co lubią na własną rękę modyfikować tv . Jedno co trzeba sobie uświadomić to fakt że np. z EX nie zrobimy NX są to zupełne różne konstrukcje !! Pozdrawiam ;)

Edytowano 13.02.2011
Usunąłem cytat całego powyższego postu. Jeśli nie jest konieczne cytowanie, proszę odpowiadać przez przycisk "Odpowiedz".
Zimny.