Podziel się wrażeniami!
W nowych modelach Sony pojawiły się też telewizory z wbudowanymi odtwarzaczami Blu Ray i DVD!!
Model z Blu Ray to 40EX40B:
http://www.sony.pl/product/t32-ex-series/kdl-40ex40b" target="_blank
Ma bardzo podobne parametry do EX500, jednak według strony Sony nie posiada Motionflow. Porównanie tych modeli:
http://www.sony.pl/comparison/kdl40ex40 ... 40ex500aep" target="_blank
Z wbudowanym DVD jest trochę mniejszy i uboższy model BX20D. Model raczej do kuchni, albo małych pomieszczeń. Zajmuje mało miejsca, wbudowane DVD, ale w HD Ready:
http://www.sony.pl/product/t15-bx-series/kdl-22bx20d" target="_blank
Witam.
Ja osobiście zaczekam na prysznic.
Mi się akurat pomysł z wbudowanymi odtwarzaczami bardzo podoba. Już nie wspominam o zwolnieniu miejsca na odtwarzacz, bo to nie zawsze jest warte zachodu. Ale w takim przypadku zaoszczędzasz na okablowaniu. Nie wiem jak rozwiązali to technologicznie, ale teoretycznie można uzyskać lepszą jakość obrazu. Nie bawisz się w kable, sygnał obrazu nie musi przechodzić przez zbędne kompresje. Jeśli od razu jest przekazywany do odpowiednich przetworników można wyeliminować straty. Szkoda, że nie ma większego wyboru modeli z BR.
Witam
Tak szczerze co o tym myślę to ci nie powiem.
Myślę że niestety to za stara sztuczka.
pozdrawiam.
Każdy ma prawo do swojej oceny.
Hmmm pytanie jak ten wbudowany odtwarzacz wpłynie na cenę samego telewizora, jeśli nie podbije jej w znaczącym stopniu to dlaczego by nie, na pewno przyda się osobom które dużą wagę przywiązują do samego wyglądu telewizora wtedy jest o jedną skrzynkę mniej i mniej przewodów. Także jak wspomniałem sporo zależy od cen.
Telewizory które posiadają wbudowany odtwarzacz nie są z najwyższej półki. Więc cena ich też nie może być wysoka.
Oczywiście osobiście stawiałbym, że 40EX40B będzie oscylował cenowo na pułapie ex500, chociaż wiadomo wyjdzie to w praktyce, ciekawy jestem kiedy jest przewidziana premiera na nowe modele?
Co do BX20D to przy jego wymiarach to szczerze mówiąc nie ma nawet jakichś specjalnych przeciwwskazań, żeby zabrać go np. do domku letniskowego jak jedzie się powiedzmy na weekend
Wbudowany odtwarzacz to zawsze mniej zajetego miejsca. Pod tv mam teraz bluray, odtwarzacz dvd, dekoder i ps2. Musiałem zrezygnowac z miejsca na płyty i wydzielić osobną szafkę.
Ja w czasie kompletowania sprzętu musiałem zmienić półkę pod telewizorem - na większą. Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy - tak samo i wbudowany odtwarzacz. Jeśli takie rozwiązanie było by również w wyższych modelach, to jednak chciałbym wiedzieć jaki dokładnie odtwarzacz jest zamontowany i przeanalizować jego możliwości. Ważny jest sposób podłączenia do kina domowego. I jak to rozwiązać? Czy przez optyczny? Ale to też ma swoje minusy. Ciężki orzech do zgryzienia.
Ze wszystkich urządzeń peryferyjnych wbudowany odtwarzacz jest jest najlepszym pomysłem. Ja nie chciałbym mieć wbudowanego dekodera od np. Nki, z oczywistych względów odpada amplituner, urządzeń typu Popcorn Hour czy PS3 nie mam.