Podziel się wrażeniami!
Witam, mam pytanie odnośnie zainstalowania modułu Cam cyfrowego polsatu w telewizorze model KD-65X9005B. Dlaczego nie działa?czy ktoś może pomóc
Witam,
Cyfrowy Polsat wskazuje, które telewizory są kompatybilne z ich modułami CAM.Dlatego pytanie powinieneś skierować do nich.
Pozdrawiam
Witam. Mam podobny problem, który dotyczy telewizora Sony KDL-50W805C, do którego włożony został moduł CAM z Multimedii, zamiast normalnego dekodera. Telewizor bardzo powoli przełącza kanały telewizyjne, trwa to od 6 do 7.5 sekundy pomiędzy przełączeniem z kanału na kolejny kanał, zanim na tv pojawi się obraz ! Jestem w szoku, że tak bardzo powoli to działa. Nie mam zastrzeżeń co do pracy funkcji smart, wszystko chodzi szybko i płynnie, ale główna funkcja telewizora, jaką jest oglądanie telewizji jest bardzo utrudniona przez tak długi czas przełączania kanałów. Proszę o działanie w tej kwestii, kiedy będziecie wydawać Państwo kolejną aktualizację androida.
W module Polsatu też tak miałem ale wystarczyło wyłączyć kontrolę rodzicielską w module.
Właśnie to zmieniłem. Była kontrola rodzicielska, a teraz ustawiłem dla wszystkich i dalej jest tak samo. Ogólnie czas przełączania kanałów jest do bani. Telewizor ma najnowszy soft z 21 grudnia 2015r. Nic to nie zmieniło.
To nie wina tv tylko modułu. U mnie na module kanały przełączaja sie bardzo szybko.
Tzn? Ile sekund od przełączenia z kanału na kanał ? Po jakim czasie pojawia się obraz ? Ja to sprawdzałem ze stoperem :)....miałem Panasonica AS650E i z tym samym modułem przełączał kanały w 2 sekundy.... także coś jest nie tak....czy masz u siebie możliwość wejścia w opcję przesyłanie listy kanałów? Ja mam tę opcję niepodświetloną i nie mogę w to wejść. Ustawienia kanałów/ustawienia cyfrowe/ustawienia techniczne/przesyłanie listy kanałów.
Mam podobny problem z cam na modelu kdl-40w705c. Kanały ładują się długo (kilka, kilkanaście sekund). Czasem wogóle nie ma nic, odłączam go od prądu wyjmuje i wkładam cam i zaczyna działać ale najbardziej uciążliwe jest czekanie czasem nawet kilkanaście sekund na przełączenie kanału. Ochrona rodzicielska wyłączona, wersja oprogramowania aktualna naprawdę nie mam pojęcia co to może być.
Dodam jeszcze, że sprawdzałem moduł u znajomego w dekoderze z wejściem na CI (ferguson o ile dobrze pamiętam) i tam przełączenie kanału trwa mniej więcej tyle co mrugnięcie okiem.
Kolego u mnie ładuje długo, ale na szczęście nic nie zwiesza. Spróbuj zrobić konfigurację początkową. Tv powinien zacząć chodzić szybciej, a przy tym nie usunie żadnych zainstalowanych programów z pamięci. Będziesz musiał wyszukać kanały na nowo.
Przełączaja sie poniżej 2s. Opcje przesyłania listy kanałów mam aktywną. Kanały układam w kompie z pendriva. Nie wiem o jakich modułach piszecie( chyma Multimedii) Moduł Polsatu działa bardzo ładnie, Wcześniej miałem dekoder NC+ i teraz jest lepiej.