anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot RM-ED012

dark79
Nowicjusz

Pilot RM-ED012

Witam
Mam zestaw Sony z pilotem RM-ED012, jest to pilot uniwersalny działa telewizor i blu-rey ale nie dawno do mojego zestawu dołączył amplituner str dn1000 i niestety pilot nie obsługuje mojego amplitunera chociaż na jego górnej części jest przycisk AMP.Co może być przyczyną za pomoc z góry dziękuję.

6 ODPOW. 6
oldguest
Początkujący

Prościej będzie zaprogramować ten pilot od amplitunera (ponieważ ten od telewizora nie jest tak rozbudowany żeby obsłużyć ten amplituner).

dark79
Nowicjusz

Dziękuję za szybką odpowiedź, pilot od amplitunera jest chyba bardziej uniwersalny bo można go programować do innych urządzeń. Szkoda bo myślałem że coś da się zrobić z tym pilotem bardziej jest funkcjonalny ten od telewizora jeszcze raz dziękuję pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Masz same urządzenia Sony. Możesz skonfigurować Bravia Sync. Będziesz miał podstawowe funkcje sterowania urządzeniami.

profile.country.PL.title
Moller
Poszukiwacz

Warto sprawdzić anglojęzyczną instrukcję do pilota. Grupa AV receivers. W moim przypadku udało się zaprogramować pilota RM-ED019 do amplitunera DH500, numer kodu: 4056.
Co prawda po zaprogramowaniu działa tylko kilka funkcji (VOl +/- POWER ON/OFF i mute) ale w codziennej obsłudze podstawowych funkcji sprawdza się nieźle.

kaczok
Początkujący

Czy jest jakiś kod powodujący reset tego pilota do stanu fabrycznego? Trochę za dużo eksperymentów z programowaniem obsługi sprzętu innych firm spowodowało, że teraz mam problem z zaprogramowaniem tego pilota do obsługi DVD i BD Sony, gdzie wcześniej sterowanie działało bez żadnych problemów...

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nic mi nie wiadomo o takim kodzie. Spróbuj skontaktować się z Biurem Obsługi: http://www.sony.pl/article/id/1216130664566 lub z serwisem Sony.