anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Podłączenie dwóch urządzeń przez HDMI a BRAVIA Sync 40EX500

profile.country.PL.title
adpiotr2711
Nowicjusz

Podłączenie dwóch urządzeń przez HDMI a BRAVIA Sync 40EX500

Witam,
może mi ktoś podpowiedzieć jak poprawnie zachowuje się funkcja BRAVIA Sync w sytuacji gdy podłączone są dwie rzeczy np. PS3 (zgodne z BS) i PC (oba przez HDMI).
U mnie jest tak że jak podpięta jest tylko konsola to wszystko działa poprawnie tzn. TV reaguje na włączenie konsoli a przez TV mogę nią sterować natomiast jak podłączę dodatkowo PC możliwość sterowania PS3 brak a w opcjach wyszukiwania sterowaniem urządzeń HDMI nie znajduje nic.
To jest poprawna reakcja czy coś trzeba poprawnie skonfigurować (generalnie wszystko co dotyczy sterowaniem HDMI mam na włącz)?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Adam

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
adpiotr2711
Nowicjusz

Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie? Przeszukałem forum ale nie widzę pytania o podobnej treści :(

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Odpowiedź nie jest prosta. Ja pod główny telewizor mam podpięte PS3, kino BDV-E870, dekoder Nki i Cyfry i na zmianę komputer (zamiast dekodera). W większości przypadków wszystko działa normalnie. Jednak również zdarza się, że po odłączeniu jednego dekodera i podłączeniu komputera nie mam urządzeń w menu Sync. Wtedy muszę ponownie skonfigurować połączenie. Moim zdaniem zależy to od sygnału z komputera, albo od kabla HDMI.

profile.country.PL.title
adpiotr2711
Nowicjusz

Nie wiem dlaczego ale ten sam problem mam podczas podłączenia np. DVD (oczywiście innej marki niż SONY). Wykorzystałem przewód SONY i nadal mam ten sam problem. Żadna konfiguracja nie przynosi pożądanego efektu. Chyba pozostaje mi sterowanie wszystkim pilotami dedykowanymi do sprzętu :( Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
Adam

Zimny_
Użytkownik

A możesz wyłączyć sterowanie HDMI w odtwarzaczu?

profile.country.PL.title
adpiotr2711
Nowicjusz

Nawet jeśli DVD odłączę to ten sam problem jest przy podłączonej PS3 + komputer (niestety w sterowniku Nvidi nie ma opcji wł/wył sterowania HDMI).
Problem niestety nierozwiązany i albo decyduję się na pozostawienie podłączonego PS-a i możliwości sterowania albo bawię się pilotem :(

Zimny_
Użytkownik

Jeśli nic nie pomaga (resetowanie ustawień, itp.) moim zdaniem pozostały dwie możliwości. Zmiana kabla HDMI i aktualizacja oprogramowania w LCD i w konsoli PS3.