Podziel się wrażeniami!
Witam mam TV Sony KDL-40W2000. Posiada on 2 złącza HDMI - w kompie też mam takie złącze ( Asus Radeon HD4670). W TV jest też specjalne wejście PC (D-sub 15 wtykowe) i wejście PC audio ( złącze miniaturowe). I nie wiem jaki kabel mam kupić żeby ten TV połączyć z PC ? Czy przez HDMI ( ale nie wiem czy będzie też głos), a przez ten drugi sposób ( wejście PC i wejście PC audio) to nie wiem jaki kabel miałbym kupić . Proszę o pomoc
Polecam kabel HDMI (jeśli karta graficzna ma takie wyjście to powinno być wszystko dobrze). Czy na pewno dzwięk będzie tego nigdy nie wiesz , ale teoria i moja praktyka podpowiada, ze kabel HDMI przesyła zarówno obraz i dźwięk, więc polecam to rozwiązanie zdecydowanie.
Tak, moja karta graficzna ma wyjście HDMI a w TV mam 2 wejścia. Czyli mam kupić kabel HDMI-HDMI -> podłączyć do TV i kompa -> odpowienio ustawić TV (AV4) i powinien pojawić się obraz?
Nie znam twojej karty graficznej, ale wszystko powinno być ok, co najwyżej potrzebne będą jakieś zmiany ustawień w panelu karty graficznej.
Mam taką samą kartę, najlepiej podłączyć przez HDMI pełna rozdzielczość na TV, niestety głos nie przejdzie, gdyż karta graficzna nie łączy się poprzez sloty płyty głównej z kartą dźwiękową trzeba oddzielne kabelki lub optyczny na wzmacniacz. A gry z które obsługują HD .... miodzio!! pulpit także zachowuje się dobrze!