Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich serdecznie.
Od pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem w/w modelu telewizora podłączony pod telewizję kablową echo star z poznania. Pan z kablówki proponował mi dekoder do odbioru programów, ale również zaproponował mi moduł dostępu warunkowego. Nie jestem zwolennikiem kilku pilotów, więc wybrałem opcję numer dwa.
Wszystko śmigało pięknie do wczorajszego dnia, kiedy to zainstalowałem ostatnią aktualizację ze strony sony oznaczoną numerem M.8.728.
Po tej aktualizacji telewizor strasznie muli gdy zmieniam kanały, czasami to nawet dobre 20 sekund muszę czekać aż przeskoczy na żądany kanał.
Pomyślałem żeby wrócić do ustawień fabrycznym z cichą nadzieją, że po tym zabiegu wersja oprogramowania powróci do tej która była zainstalowana w dniu zakupu, niestety po przywróceniu ustawień fabrycznych wersja oprogramowania ma numer ten który spowolnił mi telewizor.
Dzwoniłem do obsługi klienta i pani chciała przyjąć zlecenie usterki i przysłać technika ale jeszcze się wstrzymałem z nadzieją, że znajdę pomoc u dobrych ludzi w internecie.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i z góry dziękuje za każdą pomoc
Technik chyba będzie wiedział więcej niż my. Twój dostawca kablówki nie jest wyjątkowo popularny a co za tym idzie ciężko będzie o kogoś w podobnej sytuacji, a jeszcze ciężej o kogoś kto sobie z nią poradził.
Witam,
Ja mam to samo. Przed aktualizacją było dobrze, po antualizacji muli i sie wyłącza. To wg mnie wina złego oprogramowania i technik nie pomoże tylko cofnięcie się do poprzedniej wersji formware.
UDało Ci się rozwiazać problem?