anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem po aktualizacji oprogramowania

Lokis64
Początkujący

Problem po aktualizacji oprogramowania

Mam KDL 26EX320 i tak mi się wydaję, ze po aktualizacji TV zaczął mieć problem z reakcją na klawisz HOME. Otóż w trakcie oglądania programu, klawisz HOME nie działa. Dopiero jak wejdę np. na SYNC MENU, to naciśnięcie klawisza HOME działa poprawnie. Proszę o pomoc bądź info co robić.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj, czy działa przycisk "HOME" na obudowie telewizora? Z jakiego źródła odbierasz sygnał i jakie urządzenia masz podłączone do telewizora? Na początek możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne.

Lokis64
Początkujący

Hej, klawisz HOME (ten po prawej stronie z tyłu) na TV też nie działa. Sygnał mam z dekodera Cyfrowego Polsatu, podany na TV przez HDMI1. Jak kupiłem TV to klawisz HOME działał, na każdym kanale, jak oglądałem dowolny program. Po aktualizacji oprogramowania niestety przestał działać w trybie oglądania programu na kanale, ale wciąż działa w innych momentach, jak już wspomniałem choćby gdy wcześniej przejdę do SYNC MENU i wcisnę HOME, to działa poprawnie. do TV mam podłączony jedynie pen-drive poprzez USB. Po odłączeniu pena, też klawisz HOME nie działa. I jeszcze jedna zaobserwowane rzecz, jak wyświetlam widgety, razem z oglądanym programem (po prawej stronie, a program w mniejszym oknie), to wtedy klawisz HOME działa.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Po raz pierwszy spotykam się z taką sytuacją. Przez forum nie jestem w stanie Ci pomóc. Jeśli nie pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych, to proponuję wezwać serwis. Po tym co opisujesz sądzę, że powinni wgrać ponownie oprogramowanie. Serwis najczęściej przyjeżdża do domu i jeśli jest to możliwe naprawia usterki na miejscu. Naprawę możesz zarejestrować przez Internet, link poniżej:
http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-26EX320