anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z cyfrową telewizją kablową i rodzielczością

zwir-----
Początkujący

Problem z cyfrową telewizją kablową i rodzielczością

Witam,
problem mój polega na tym iż posiadam Sony Bravia KDL-32W5500 i jest w nim wbudowany tuner cyfrowej telewizji kablowej. Kablówkę posiadam z Vectry. I posiadam też dekoder ale jest on podłączony do innego telewizora. Gdy konfigurowałem tuner cyfrowy tuner to podczas wyszukiwania programów znalazłem wszystkie ale gdy chcę obejrzeć tv to wyświetla się "brak sygnału" a EPG i wszystko działa. I teraz moje pytanie brzmi co zrobić żeby mieć sygnał ?

Natomiast drugi mój problem polega na tym iż posiadam konsolę PS3 która jest połączona kablem hdmi z w/w modelem tv. W ustawieniach wybrałem wszystkie rodzielczości ale jak włączam Assasin's Creed II lub GTA IV to rodzielczość ustawia się na 720p a przecież gry te obsługują 1080p. Problemu takiego nie ma w przypadku gry Fight Night Round 4.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jeśli masz sygnał przez dekoder, tzn że jest on zakodowany i potrzeba go rozkodować. Po to jest dekoder. Chyba, że puszczają w innym standardzie, w co wątpię. Nie wiem jak jest w przypadku Vectry, ale zadzwoń do nich i przedstaw tą sytuację. Również nie wiem czy mają taką możliwość, ale powinni albo puścić rozkodowany sygnał w standardzie jaki obsługuje telewizor, albo dać kolejny dekoder.
Co do PS3, ona automatycznie wykrywa sygnał jaki dostarcza gra i pokazuje go. Jeśli gra jest w 720p, wtedy taki sygnał będzie pokazywany. Wiem, że zdarzają się gry, na których jest napisane 1080p, a w rzeczywistości działają na 720p.

profile.country.PL.title
kondziak
Poszukiwacz

Co do pierwszego pytania to mam nadzieje że to rozwieje twoje wątpliwości:
Informacja ze strony internetowej vectry (odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania):
Pytanie:Mam tv z wbudowanym tunerem cyfrowym.Czy mogę go wykorzystać do odbioru TV cyfrowej Vectra?
Odpowiedź:Niestety nie jest to możliwe.Ze względu na różnorodność produkowanych odbiorników nie bylibyśmy w stanie zapewnić wsparcia technicznego usługi. Należy wykorzystać do odbioru jeden z naszych dekoderów.

OsiRis-----
Początkujący

ściemniaja po prostu, nie są wstanie zidentyfikować odbiorcy a różnorodność ich pakietu polega na kodowaniu wybranych produktów co dyskwalifikuje przypadkowy odbiornik. Jest karta jest odbiornik +LcD.