anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z uznaniem reklamacji z BOK

profile.country.pl_PL.title
pldone
Początkujący

Problem z uznaniem reklamacji z BOK

Witam

Od pewnego czasu reklamuje mój EX710 na nierównomiernie podświetloną matrycę i po wymianie pierwszej matrycy problem pojawił się po drugiej stronie ekranu w nowej matrycy ponadto zauważyłem ze matryca jest krzywa, a BOK nie uznaje reklamacji ponieważ serwis stwierdził ze parametry telewizora są ok, a ja widzę prawą stronę jaśniejszą. Czy ktoś miał podobny problem? Próbowałem złożyć zażalenie na BOK do niby Head Office w UK(jak mi doradzili w BOK), ale po wykonanym telefonie w Uk stwierdzili ze oni nie są head office. Wniosek : BOK w Polsce kłamie i oszukuje klientów. Czy ktoś wie gdzie mogę to zgłosić? Czy próbować dzwonić do Japonii??

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

Z własnego doświadczenia z serwisem Sony,mogę tylko powiedzieć że równie dobrze możesz walić głową w mur.
Ja po prostu kupiłem nowy telewizor-plazmowy,a Sony (wysoki i drogi model) co prawda "naprawionego" mam w sypialni.
Z drugiej jednak strony,chyba trochę przesadzasz wymagając od LCD równomiernego podświetlania.Więcej o nierównomierności znajdziesz tutaj:
http://www.trochetechniki.pl/Jaki-telew ... ,3771.html
Pozdrawiam i...powodzenia ;)

kratylos
Nowicjusz

ledowe krawedziowe matryce nigdy nie dadza ci idelanego podswietlenia calego ekranu \sprawa nie do wygrania przez Ciebie
choc ja na moim ex720 jakos nie widze wielkiego problemu juz bardzej nierownomiernie mam podswietlony ekran ledowy w moim laptopie Toshiby :c22

Ondyne
Początkujący

Podświetlenie krawędziowe to kicha zrobiona na życzenie klientów. Klienci chcieli mieć supercienkie telewizory, to je dostali. A jak telewizory stały się supercienkie, to się pojawił problem cloudingu lub fatalnego dźwięku rodem z puszki po konserwach itp. Więc nie narzekajmy, że np. nie grają pięknym basem, skoro głośniki nie mają skrzynek rezonansowych. Takie są skutki ulegania działaniom marketingowym. By nie mieć wyżej opisanego problemu zawsze można sobie kupić dużą i ciężką plazmę. Ale jeśli chce się mieć Soniaka z tysiącem bajeranckich funkcji, to trzeba cierpieć lub pogodzić się z faktem, że nie wszystko jest złotem, co się świeci. ;

kratylos
Nowicjusz

nie popadłabym w skrajności ze ledowe krawedziowe podswietlenie jest takie kiepskie - sporej ilosci klientow ono sie podoba do normalnego ogladania tv jest ok
teraz wiekszosc tv w sklepach jest w tej technologii
rozumiem ze zakona fanow plazmy splunie 3 razy przez lewe ramie i mnie przeklnie ale dla mnie led krawedziowy to dobry kompromis cena jakosc a samo lcd jest duzo mocniej rozwijana technologia niz plazma i co by tu nie mowic to tylko kwestia czasu jak tv plazma bedzie dla fanow jak np sprzet audio lampowy dzis itp...

kratylos
Nowicjusz

tak dla porownania sony 40ex720 tv led rozjasnai matryce tak

http://farm6.static.flickr.com/5069/5764822818_d9007a7c27_z_d.jpg

samsungu UE46D6500

http://farm6.static.flickr.com/5183/5764822754_b8f680e3d0_b_d.jpg

a sprzedawca mi wciskal ze sony i samsung to takie same matryce i jakosc po co przelpacac...

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Te białe plamki chyba nie są efektem podświetlania? Tym bardziej, że jedna jest na obudowie więc nie wydaje mi się... Jeśli nie, to powyższe zdjęcia ilustrują że jeśli ktoś narzeka na nierównomierne podświetlenie w Sony to konkurencję musiał by chyba od razu zamienić na coś lepszego.

Sprzedawca miał trochę racji. Matryce często są podobne lub nawet takie same. Ale sama matryca to nie wszystko.

kratylos
Nowicjusz

plamki to nie efekt podswietlenia :c37