Podziel się wrażeniami!
Witajcie zauważyłem że w moim NX710 na środku patrząc od góry jest mała przerwa między monolithem (szkłem) a plastikową obudową. Ciekawe czy przez tą szparę z czasem wleci kurz i utkwi na stałe. Czy wy też taką przerwę macie ????
Lepiej zgłoś to do serwisu jeśli jest to znacząca luka.
Nie powinno tam być takiej dziury. Popieram podpowiedź kolegi wyżej.
W moim egzemplarzu jest szpara z boku, przy złączach. Ma około 2 mm, lekko widać bebechy i swiecące diody - czy to jest wystarczający powód do uruchomienia procedury serwisowej?
Masz takie prawo żeby wymagać sprzętu bez jakichkolwiek wad. Tylko skąd masz ten tv? Bo przecież nikt w salonie Sony by nie sprzedał takiego towaru.
A jednak, Sony Centre - Al. Jana Pawła II, Warszawa, legalnie kupiony za niemałe pieniądze. Do tej pory delektowałem się jakością obrazu i nie zwracałem na szpary szczególnej uwagi, ale ten post uświadomił mi, że chyba faktycznie powinno być to lepiej spasowane.
Jesteś konsumentem i masz prawo domagać się naprawienia tej "usterki". Ja osobiście z takim mankamentem nie spotkałem się, a trochę tych TV się przewinęło
Słuchajcie ja dzwoniłem do wielu Sonycenter w polsce oraz do centrum serwisowego w Warszawie i wszyscy powiedzieli że te modele tak mają- Dziwne czy tak ma być czy to jakiś błąd technologiczny (telewizorki tanie nie są) co wy na to , czy wy też macie taką przerwę między szybą a plastikiem ???
Nie bójcie się na wyrost! Tak jest skonstruowany telewizor. Nic złego nie powinno się stać. Poza tym macie gwarancję na telewizor! Jeśli cokolwiek się stanie, telewizor będzie naprawiony, albo wymieniony na nowy/nowszy model. Takie są warunki gwarancji. Zamiast szukać "dziury w całym"
cieszcie się jakością obrazu i nie małymi możliwościami NX710!
PS
Serwis jest darmowy i sam przyjeżdża do klienta (jeśli ma taką możliwość). Procedura serwisowa jest prosta, rejestrujesz naprawę na stronie, czekasz na kontakt z serwisu i umawiasz się na daną godzinę. Jeśli tak bardzo was to dręczy, zarejestrujcie naprawę - będziecie spokojniejsi... Poniżej link do rejestracji:
http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-40NX710
Pozdrawiam,
Zimny.
Ciekawe w takim razie jaką rolę pełni ta przerwa. Bo skoro jest to raczej nie bez powodu.
Dobrze, że Zimny potrafi ostudzić atmosferę