anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia KDL-32BX400 problem z "poza zakresem"

Kraken-----
Początkujący

Sony Bravia KDL-32BX400 problem z "poza zakresem"

Witam na wstępie telewizor podłączam na sprzęcie:
1. Sony Bravia KDL-32BX400 32'
2. Kabel DVI - HDMI 5metrów
3. Asus GeForce 9800 GT 1 GB DDR 3
4. Windows Vista

Przez pół roku bez problemu obraz był wyświetlany przez HDMI w TV w rozdzielczości 1920-1080 60Hz jednak od jakiegoś czasu TV nie reaguje na żadną rozdzielczość podawaną z karty graficznej, ciągle pisze "poza zakresem" próbowałem na rożnych częstotliwościach odświeżania na wszystkich możliwych rozdzielczościach TV i nic.

Czy ktoś się spotkał z takim problem i zna sposób jego rozwiązania (ps. mam najnowsze sterowniki itp.)

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
czy telewizor odbiera sygnał z innych urządzeń podłączonych do portu HDMI? Dziwna sytuacja. Możesz przywrócić ustawienia fabryczne, sprawdzić kabel czy nie jest uszkodzony i ustawiania na komputerze. Ciekawe, czy sygnał wychodzi z komputera.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Ja też zacząłbym od sprawdzenia kabla. Dlaczego? Bo często widzę taki komunikat w przypadku Alfy podłączonej do TV, a która jest nieustannie brana do rąk i obracana na wszystkie strony. Kabel wytrzymuje średnio 2/3miesiące.

Kraken-----
Początkujący

Witam
Zgodnie z sugestiami powyżej, postanowiłem wymienić kabel na nowy no i tutaj niespodzianka w dalszym ciągu napis "poza zakresem", natomiast na kablu D-sub (VGA) wszystko działa.
Tak więc został mi TV bez HDMI, jakieś dalsze sugestie ??

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Aktualizowałeś w międzyczasie sterowniki? Może trzeba przeinstalować je na nowszą wersję. zazwyczaj działa aktualizacja ale czasem trzeba po prostu odinstalować starą wersję i zainstalować nową. Istnieje też możliwość, że uszkodzony jest nie kabel a gniazdo w TV lub komputerze. Możesz to sprawdzić przy pomocy innego komputera lub innego tv.