anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sony bravia kdl-32l40000

profile.country.pl_PL.title
anka123
Początkujący

sony bravia kdl-32l40000

Hej wszystkim formowiczom :P Niecały miesiac temu kupiłam sony bravia kdl-32l40000 i co .... zepsuł sie.od początku dziwnie sie zachowywał to sie dlugo załaczał to nie wykrywał dekodera Polsatu,to nie zmienial formatu obrazu automatycznie no i reklamy mialy nie wrzeszczec a i tak wrzeszczaly.teraz całkowicie umarł.otoz wczoraj ogladam sobie z mezem filmik i telewizorek zgasl na dobre.odszedl......jest mi bardzo przykro z tego powodu poniewaz kupilam telewizor tej marki wierząc,że mnie nie zawiedzie bo to SONY.niestety :( moge miec tylko nadzieje,ze was to nie spotka.pozdrawiam

2 ODPOW. 2
scarface-----
Początkujący

Nie ma takiego modelu jak 32l40000, ale rozumiem, że przejęzyczenie ;)
Jeśli coś jest nie tak z telewizorem, samochodem czy czymkolwiek innym na gwarancji należy to zgłaszać do serwisu. Ewentualnie część problemów można rozwiązać szukając odpowiedzi na forum.

1. problem z telewizją satelitarną być może dało się rozwiązać (trzeba tylko opisać problem, który może wynikać z protokołu HDCP lub innych - nie jest to problem w Braviach)
2. problem z autozoomem najczęściej polega na nieprzeczytaniu instrukcji - trzeba połączyć ustawienia w tunerze i w tv - np. smart w Bravia plus opcja rozciąganie w tunerze tv satelitarnej.
3. Zgasł i nagle odszedł - zgłoś to do serwisu - tego typu problemów w Sony w ogóle (bardzo rzadko) się spotyka, więc jeśli coś takiego nastąpiło dzwon - masz sprzęt na 5 letniej gwarancji.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dokładnie, problemy z dźwiękiem, obrazem itp. wynikają z protokółem HDCP i nie leży po stronie Bravi. Podobnie jest z dekoderami n, który kłóci się ze wszystkimi markami, tak samo Philips, Panasonic, Samsung, jak i Sony. Przyczyna to niekompatybilne oprogramowanie dekoderów HD. Chociaż ciągle jest ono aktualizowane i trzeba przyznać, że jest coraz lepiej. Najlepsze jest to, że u niektórych nie chodzi dźwięk, u innych są problemy z obrazem, nie można regulować dźwięku z poziomu dekodera a jeszcze u innych nic nie chodzi i trzeba zmienic dekoder na inny- bardzo często pomaga.
Cyfra np, wyszła nie przekazuje dobrego dźwięku przez HDMI, puszcza stereo, a jeżeli chcesz mieć max dźwięk 5.1, podłączasz osobnym kablem. N, puszcza całość przez HDMI, przez co kłócą się protokoły... A praktycznie nikt nie wie o co chodzi....
Co do usterki, może właśnie przez złe podłączenie coś się zwaliło, skoro tak pikało, trzeszczało... A filtr napięcia był? Główną przyczyną "padnięcia" tv jakiejkolwiek marki, są problemy z napięciem. Piszczenie itp. może wskazywać na zakłócenia w "dostawie prądu" do odbiornika.