anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony czy Samsung

krzysztofko
Początkujący

Sony czy Samsung

Witam i proszę o wyrozumiałość.
Mój LCD LG zakonczył żywota i jutro muszę kupić nowy telewizor.
Moze na tym forum zabrzmi to smiesznie, ale proszę o radę co kupić
- Sony KDL32W5500
- Samsung LE32B650
Z góry dzięki za pomoc.

37 ODPOW. 37
oldguest
Początkujący

krzysztofko napisał(a):

- Sony KDL32W5500

:smileythumbsup:

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Po pierwsze - to jest forum Sony i raczej nikt Ci nie doradzi kupna Samsunga
Po drugie - osobiście uważam, że nie ma sensu porównywać tych dwóch marek. Sony jest klasa wyżej.
Po trzecie - aby nie być gołosłownym i udowodnić tezę 2gą, przejrzyj obiektywne testy na różnych portalach i tam można porównać sobie oba modele. Jedynie plus dla samsunga za trochę większe możliwości multimedialne - reszta na konto Sony.

OsiRis-----
Początkujący

Jakby nie błąd w sklepie gdzie obok siebie postawiono Sg i Sy to prawdopodobnie miałbym w domu Sg.
A tak wybrałem sony i to 40
Pozdrawiam

Ravi-----
Początkujący

Nie wiem jak u innych, ale dla mnie bardzo istotną cechą przy zakupie w5500 była... matryca matowa, zero problemów z oglądaniem w dzień czy też przy włączonej lampce wieczorami (wiem dziwne, ale jakoś tak przyzwyczaiłem się oglądać)

krzysztofko i na co w końcu się zdecydowałeś?

krzysztofko
Początkujący

Ravi napisał(a):

krzysztofko i na co w końcu się zdecydowałeś?

Dziękuję za wszystkie wpisy. Mam już w domu KDL32W5500.
Powoli przymierzam sie do DLNA. Mam Laptop, router WiFi, lecz przewód Ethernet muszę kupić na Allegro (podwójnie ekranowany), w mojej miejscowości są nieekranowane.
I tu kolejne pytanie, czy ten przewód ma być "crosowany" czy "prosty 1:1"?

oldguest
Początkujący

krzysztofko napisał(a):

"prosty 1:1"?

Jeśli z routera to prosty, pytanie czemu podwójnie ekranowany? Ważniejsze raczej żeby to było linka z dobrą końcówką i dobrze zaciśnięta niż podwójny ekran.

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Ważniejsze raczej żeby to było linka z dobrą końcówką i dobrze zaciśnięta niż podwójny ekran.

Dokładnie tak :smileythumbsup:
Skrętka ekranowana chroni przewodową sieci przed zakłóceniami oraz przed prądami indukowanymi w przewodach podczas burzy. Stosuje się ją "na zewnątrz"; do długich połączeń lub do zasilania PoE.
W instalacji "domowej" nie ma takiej potrzeby.

krzysztofko
Początkujący

pytanie czemu podwójnie ekranowany?

Podwójnie ekranowany aby wykluczyc ewentualne zakłucenia.
Odległość TV od Routera 15 metrów i przewód bedzie poprowadzony w wiązce z innymi przewodami.

oldguest
Początkujący

krzysztofko napisał(a):

Odległość TV od Routera 15 metrów i przewód bedzie poprowadzony w wiązce z innymi przewodami.

Standard ethernet przewiduje dla kategorii 5e długość kabli do 100m.... 15m nie stanowi problemu.