anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony czy Samsung

krzysztofko
Początkujący

Sony czy Samsung

Witam i proszę o wyrozumiałość.
Mój LCD LG zakonczył żywota i jutro muszę kupić nowy telewizor.
Moze na tym forum zabrzmi to smiesznie, ale proszę o radę co kupić
- Sony KDL32W5500
- Samsung LE32B650
Z góry dzięki za pomoc.

37 ODPOW. 37
3943-----
Początkujący

witam
No i znowu nie do końca, traf sprawił że dzisiaj byłem w M1 Warszawa ul Głębocka.
Pierwsze spostrzeżenie wszystkie Sony i Samsung nadają twp coś tam obraz pożal się Panie Boże bo chyba zwykła antena . Na tle panasów i reszty klęska, ale co tam z drugiej strony sklepu stoi soniak podpięty pod satelitę no to rozumiem KDL40Z4500 wytłuszczone 200Hz cena 3999pln.Wracam tam gdzie sony i samsung chodzą pod jakąś antenka, i nie po obrazie a po kartkach znalazłem sony EX 700 40" za 4290 pln .proszenie pana o podłączenie EX nic nie dało bo kabel nie sięga a kto go przestawi.Z kartek przy TV dowiesz się czy sony ma BE-2 czy BE-3, rozdiałka i ogólnie że TV możesz podłączyć do kompa a EX dołożyli o divx. Naprawdę wybierać i kupować.
Pozdawiam

Ravi-----
Początkujący

Widzisz jeżeli jesteś zdecydowany na telewizor Sony, a nie wiesz jeszcze który dokładnie model to odwiedzasz centrum Sony, tam nie ma problemu, ze sprawdzeniem jak na danym sygnale telewizor się sprawuje. Co do MM to też chyba zależy od obsługi sporo, kolega jak kupował telewizor to mógł przynieść własne PS3 i podłączać do telewizorów...

3943-----
Początkujący

WITAM
Zgadzam się z tobą w 100%, jeśli jesteś zdecydowany na Sony tak jak podpowiadasz tu sama cena coś tam podpowie, o poziomie obsługi nie wspomnę.
Tylko najpierw musisz podjąć decyzję czy Sony.
A później przemyśleć czy nie warto np dołożyć parę złotych i nie zrezygnować z 200Hz (nawiasem mówiąc sam miałbym ból bo 200Hz robi swoje), na korzyść rocznego skoku technologicznego i wciągnąć EX wer7. Raczej trudno przyjąć założenie że wszystkim będzie zależało na bajerach EX7. Tu znowu punkt wyjścia przydałoby się coś widzieć, z czego rezygnuje kosztem czego, a to dopiero 2 modele jednej firmy w zbliżonej cenie.
pozdrawiam :c37
PS
Nie twierdzę że w marketach jest tragedia a wcześniejsze 99% to oczywiste mocne przejaskrawienie, myślę tylko że lepiej brać poprawkę.

Ravi-----
Początkujący

Dlatego zanim podejmie się jakąkolwiek decyzję to warto trochę poczytać, dowiedzieć się popytać znajomych, tak jest ze wszystkim czy to z zakupem telewizora czy komputera, samochodu... Tym bardziej, że teraz telewizory mają być możliwie dostosowane do naszych potrzeb, a nie na odwrót, możliwość wyboru robi swoje i trzeba być tego świadomym.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ze swojej strony powiem Wam tak. W ubiegłym roku co do modeli Sony nie miałem wątpliwości który jest najlepszy, który najbardziej opłaca się kupić, który ma najlepszy obraz. Ale z nowych modeli ciężko jest powiedzieć. Jest ogromny wybór, dużo modeli które mało się różnią, ale te różnice mogą być znaczące, różne funkcjonalności. Żeby optymalnie dostosować model do swoich oczekiwań, trzeba poświęcić trochę czasu.

3943-----
Początkujący

Witam
Myślałem sobie że jak siedzicie w temacie to zauważycie niuans.
Porównywanie Z45 do ex7 to wysoce karkołomne przedsięwzięcie bo;
różnica cenowa między EX7 a EX5 przy 46 calach to w/g Ceneo to ok 2000 zł.
Skąd sony wytrzaskało tą przepaść cenową porównując opisy?
Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Może sposób podświetlenia? EX500 ma CCFL a EX700 Egde LED. Może czujnik obecności i oprogramowanie do niego jest tak kosztowne? Może ten model ma być bardziej ekskluzywnym? - a o tym jak wiemy głównie decyduje cena. Może cena dopiero spadnie? Może taka jest strategia? Dlatego masz duży wybór modeli i jak wspomniałem:

Zimny napisał(a):

Żeby optymalnie dostosować model do swoich oczekiwań, trzeba poświęcić trochę czasu.

Napisałeś:
Porównywanie Z45 do ex7 to wysoce karkołomne przedsięwzięcie bo;

Z4500/Z5500 to całkowicie inna bajka. W Z4500 200Hz jest słabsze niż w Z5500. Modele wysoce udane i mają wspaniałą charakterystykę panelu, systemy Live Colour Creation , x.v. colour, PhotoHD, filtry, panel bogaty w kolory. Jeśli miałbym wybierać telewizor z tej półki cenowej, do pracy ze zdjęciami, wideo - wziąłbym właśnie Z5500. I dokładnie nie ma tu porównania EX7 do Ztek. Inny typ i przeznaczenie tych telewizorów.

3943-----
Początkujący

Witam
To właściwie sedno tematu.
Jeśli chcemy odpowiedzi na forum to w samym pytaniu trzeba zawrzeć oczekiwania.
Pytanie w stylu "który sony jest najlepszy" to nieporozumienie, nawet jeśli dodamy coś w rodzaju "cena jakość " bo porażka prawie pewna.Raczej oczekiwania to klucz do sukcesu.
Pozdrawiam