anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony EX 500

Dyciamek
Początkujący

Sony EX 500

Witam
Mam pytanie co sadzicie o EX500?

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ciekawa propozycja z podświetleniem CCFL. Już ochrzczony jako następca W5500. Spore możliwości multimedialne, jak i dobre parametry jakości obrazu.
Może rozwiniesz pytanie?

Dyciamek
Początkujący

witam
Chodzi mi wlasnie o paremetry obrazu.
Porownujac z w 4500 ,mam watpliwosci czy rownie dobrze poradzi sobie z sygnalem analogowym (kablowka)

Ravi-----
Początkujący

Na Twoje pytanie odpowiedziałem tutaj viewtopic.php?f=93&t=5411 , nie ma po co dublować tematów... Co do samego modelu (ex500) to przy aktualnych cenach chyba najlepsza opcja, już na dzień dzisiejszy można dostać wersję 40 calową poniżej 3000zł, a kolosa 55" za 6000zł przy jednoczesnej dobrej jakości obrazu. Polecam lekturę tematu: viewtopic.php?f=93&t=4706 od bodajże 3 strony znajdziesz tam dużo konkretnych informacji.

Dyciamek
Początkujący

:c37
Dzięki. :thumbsup:

Ifrit-----
Początkujący

Mam Sony Bravie EX500 i mam podłączony ten telewizor do Kompa, telewizor ma 100Hz ale w ustawieniach w komputerze niemam możliwości włączenia opcji 100Hz tylko 60Hz czy da sie to jakoś zrobić żeby było 100Hz ?

oldguest
Początkujący

Ifrit napisał(a):

niemam możliwości włączenia opcji 100Hz tylko 60Hz czy da sie to jakoś zrobić żeby było 100Hz ?

Nie ma takiej możliwości. 100Hz odnosi się do algorytmu poprawiającego płynność a nie dla wejścia sygnału. 60Hz to standard.

Zimny_
Użytkownik

Te 100Hz i te 60Hz to trochę inna bajka. 60Hz dotyczy odświeżania obrazu, a 100Hz dotyczy płynności obrazu (m.in. ilości klatek na sek.).

Tomasz9
Początkujący

Mam osobiście Sony 40EX500 napędzany z cyfry plus i kanałów HD i nigdy nikomu nie polecalbym tego telewizora za te pieniądze a nawet za mniej idzie kupić TV z naprawdę dobrą jakością obrazu.Oczywiście testerzy maja inne zdanie ,ale testowany sprzęt to inna bajka natomiast sprzęt który stoi w sklepie lub trafia do klienta w Polsce to chyba czwarty gatunek .Znam wielu rozczarowanych. Nigdy wiecej TV Sony

Zimny_
Użytkownik

Tomasz9 napisał(a):

Mam osobiście Sony 40EX500 napędzany z cyfry plus i kanałów HD i nigdy nikomu nie polecalbym tego telewizora za te pieniądze a nawet za mniej idzie kupić TV z naprawdę dobrą jakością obrazu.

Ludzie mają różne wymagania... Może pokombinuj z ustawieniami obrazu. Jeśli nie potrafisz tego zrobić, polecam instrukcję obsługi i ten wątek viewtopic.php?f=215&t=6974. Dodatkowo na forum możesz podzielić się swoimi uwagami, ja z przyjemnością pomogę dobrać odpowiednie parametry. W sumie pewnie zaraz napiszesz, że lepiej byłoby kupić Mantę, LG, Samsunga, czy Panasonica... Zawsze można zmienić...

Tomasz9 napisał(a):

Oczywiście testerzy maja inne zdanie ,ale testowany sprzęt to inna bajka natomiast sprzęt który stoi w sklepie lub trafia do klienta w Polsce to chyba czwarty gatunek

Możesz podać jakiś przykład? Stawiasz bardzo poważne oskarżenia. Czyli producenci produkują dwa rodzaje telewizorów - jeden dla testerów, drugi dla konsumentów? Ciekawe. I co dalej się dzieje? Testerzy mają wypasione modele, ze wszystkim, a klienci dostają samą obudowę? Hmmm... Bardzo ciekawe spojrzenie, bardzo. A co jeśli testerzy prowadzą własną działalność (np. sklep z różnymi markami) i sami zaopatrują się w telewizory do sklepu - na których przeprowadzają testy? I gdzie przestrzeganie norm ISO itd?
Całe życie myślałem, że mamy takie same modele, jakie są w danym regionie... A tu niespodzianka...
Pozdrawiam Serdecznie,
Zimny.