anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sony ex500 and ps3 ;)

bourbonKid
Początkujący

sony ex500 and ps3 ;)

Otoz po podlaczeniu kabla euro av scart (dolaczonego do ps3)do sony kdl ex500 i uruchomieniu ps3,obrazu nie ma.szperalem w ustawieniach probowalem juz wszystkiego i dalej nie ma obrazu.a najlepsze jest to ze podlaczylem stare dvd od LG poprzez wyjscie euro scart i dzialalo.nie wiem, byc moze kabel jest uszkodzony.moze ktos mi pomoze. somebody help me :D

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Kolego - od razu leć do sklepu po kabel HDMI! Masz PS3, świetny telewizor EX500. Optymalne zapewniające doskonałą jakość obrazu daje właśnie HDMI. Wystarczy kabel za ok 40-50zł (chyba, że stać Cię na droższy - to lepiej) i masz obraz Full HD. Różnica w jakości jest ogromna, naprawdę warto zainwestować w HDMI. Na Twoim miejscu nawet nie próbowałbym przez SCART.
Co do tego podłączenia, na początek spróbuj przytrzymać przycisk włączenia PS3 przez ok 5 sek. Zrobi reset ustawień. I tak polecam HDMI - będziesz zadowolony.

zapote
Początkujący

Mam podłączony PS3 + SB kdl 46ex500 za pomocą kabla HDMI (philips) kupiony jakies 1,5 roku temu.
Jak mogę podejzec czy sygnaljest HD czy full?

Jest opcja pozwalajaca na to?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Naciśnij klawisz "i+" na pilocie TV i zobacz co się wyświetla.

zapote
Początkujący

1080p

to jest HD?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

To jest Full HD.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Są różne określenia sygnału HD. Ogólnie przyjęło się, że sygnał 1080p, 1080i, 720p, to są sygnały HD, czy Full HD. W rzeczywistości tylko sygnał 1080p jest prawdziwym sygnałem HD - posiada rozdzielczość 1920x1080, oraz skanowanie progresywne o czym mówi literka "p".
Niestety większość gier, filmów na kanałach HD, dekoderów platform cyfrowych obsługuje sygnały 1080i i 720p.