Podziel się wrażeniami!
Otoz po podlaczeniu kabla euro av scart (dolaczonego do ps3)do sony kdl ex500 i uruchomieniu ps3,obrazu nie ma.szperalem w ustawieniach probowalem juz wszystkiego i dalej nie ma obrazu.a najlepsze jest to ze podlaczylem stare dvd od LG poprzez wyjscie euro scart i dzialalo.nie wiem, byc moze kabel jest uszkodzony.moze ktos mi pomoze. somebody help me
Kolego - od razu leć do sklepu po kabel HDMI! Masz PS3, świetny telewizor EX500. Optymalne zapewniające doskonałą jakość obrazu daje właśnie HDMI. Wystarczy kabel za ok 40-50zł (chyba, że stać Cię na droższy - to lepiej) i masz obraz Full HD. Różnica w jakości jest ogromna, naprawdę warto zainwestować w HDMI. Na Twoim miejscu nawet nie próbowałbym przez SCART.
Co do tego podłączenia, na początek spróbuj przytrzymać przycisk włączenia PS3 przez ok 5 sek. Zrobi reset ustawień. I tak polecam HDMI - będziesz zadowolony.
Mam podłączony PS3 + SB kdl 46ex500 za pomocą kabla HDMI (philips) kupiony jakies 1,5 roku temu.
Jak mogę podejzec czy sygnaljest HD czy full?
Jest opcja pozwalajaca na to?
Naciśnij klawisz "i+" na pilocie TV i zobacz co się wyświetla.
1080p
to jest HD?
To jest Full HD.
Są różne określenia sygnału HD. Ogólnie przyjęło się, że sygnał 1080p, 1080i, 720p, to są sygnały HD, czy Full HD. W rzeczywistości tylko sygnał 1080p jest prawdziwym sygnałem HD - posiada rozdzielczość 1920x1080, oraz skanowanie progresywne o czym mówi literka "p".
Niestety większość gier, filmów na kanałach HD, dekoderów platform cyfrowych obsługuje sygnały 1080i i 720p.