Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanie w sprawie telewizora wymienionego w temacie. Chodzi o jego długi czas włączania. Po zmierzeniu stoperem okazało się, że od momentu włączenia pilotem do pojawienia się obrazu i dźwięku upływa około 13 sekund. Czy jest to normalne? Może telewizor już od nowości obarczony jest jakąś usterką?
Mój niepokój powiększył fakt, że jeden raz telewizor wogóle nie chciał się włączyć. Pomogło dopiero wyciągnięcie wtyczki z gniazdka i ponowne załączenie.
Będę wdzięczny za wszelkei wskazówki.
Pozdrawiam
tam jest chyba taka opcja "szybki start" czy cos takiego
ja chyba muszę cie zmartwić, miałem kiedyś podobny problem z LG i po kilku dniach sam się zaczął wyłączać aż w końcu się zepsuł i trafił do serwisu. ps. dodam tylko że to był nowy (2 tygodniowy TV)
Taka mała rada też miałem kiedyś taki problem (mam akuratnie KDL 40V4240 rzadko spotykany raczej spotykany pod nazwą 40V4000) tylko nie włanczał mi się 13 sekund ale jakieś 9 jest to rzecz związana z tym czy masz ustawioną funkcje "szybki start" na on czy off mopzesz ją znaleźć w ten sposób. Menu -> Ustawienia -> Funkcje -> Szybki Start -> włącz. Nie wiem czy jużsobie poradziłeś z tym problemem mnie on spotkał więc stwierdziłem że napisze
Witam, mam pytanie co do tego modelu. Żona wygrała w pracy ten model w październiku 2008r trafił do domu 3.10 pod koniec października telewizor sam się wyłącza, brak obrazu ale dźwięk jest. Do stycznia czekaliśmy na gwarancje z firmy żony ale to już pominę. Zareklamowałem telewizor powiedziałem co jest nie tak, zabrali po kilku dniach przywieźli stwierdzając, że naprawiony. Dokładnie 3 dni chodził i znów to samo. To znów zadzwoniłem do serwisu i zabrali, zadzwonili po co znów daje telewizor skoro jest dobry. Odwieźli. Działał 3 dni i znów. Co mam zrobić z tym problemem. Nagrałem tą usterkę na kamerę i mam zamiar im pokazać.
Proszę o pomoc.
Czasami bywa, że przy skokach napięcia dostarczanego do tv, odbiornik będzie się wyłączał. Może masz jakieś urządzenie, które wywołuje zmiany napięcia? Zaopatrz się, lub zmień jeżeli posiadasz, listwę razem z filtrem napięć. Nie kupuj najtańszej, jakościowo są tragiczne.
Nie pamiętam dokładnie jak to szło, ale jeżeli wada powtarza się któryś raz w krótkim okresie czasu, możesz ubiegać się o wymianę produktu na nowy. Tylko kurka, nie pamiętam jakie warunki musisz spełnić itd.. Zobacz, czy nie masz tego w gwarancji i możesz przedzwonić do urzędu ochrony praw konsumentów. Kolejna sprawa, to zadzwoń do biura obsługi i poproś, o usługę inny serwis, niech inni serwisanci przyjadą. Takie jest moje zdanie.