Podziel się wrażeniami!
Zamierzam kupić telewizor LCD KDL-40EX700. Byłem już bliski zakupu, ale zaniepokoiły mnie informacje na Forach w internecie o trzeszczącej obudowie telewizora po włączeniu odbiornika lub tuż po jego wyłączeniu.
Wydatek finansowy na taki telewizor to pokaźna kwota i zastanawia mnie jak taka marka jak Sony może dopuszczać aby obudowa trzeszczała.
Który z podobnych modeli Sony można by wybrać aby być w 100 % pewnym że obudowa nie będzie trzeszczeć ?
Chciałeś pewnie w promocji kupić w MM. Ja kupiłem Sony 40NX700 i oczywiście strzelała tam matryca - jesli Sony Poland na to nic nie zaradzi to po prostu telewizor oddaje i oczywiście o firmie Sony zapominam raz na zawsze - mimo że miałem już kilka tych TV i na żadnym się jeszcze nie zawiodłem.
Akurat sklep MM jest to ostatnie miejsce gdzie kupiłbym telewizor
Dla mnie ważne jest aby mieć pewność czy ten feler ze skrzypiącą obudową dotyczył pewnej serii telewizorów i czy model KDL-40EX710 ma już poprawioną tę usterkę.
A czym to strzelanie się objawia? Strzela raz, czy może parę razy?? Na cały salon telewizorów po wyłączeniu może jeden wyda jakiś dźwięk ocierające się plastiku ale żeby to trzaskiem nazywać? Może komuś chodzi też o przekaźnik który odłącza podzespoły telewizora po kilku minutach o wyłączenia?
nie tutaj po nagrzaniu telewizora po prostu słychać pojedyńcze trzaski z matrycy - nie wiem czym to idzie ale jest to bardzo denerwujące - po wyłączeniu TV on nadal przez kilka minut trzaska - podobno Sony Poland potwierdził że np. w Kdl-40NX700 wyszla duża seria trzaskających matryc.
acha to raczej nie plastik chociaż nie wiem ale trzaskanie to jest beznadziejne
Kupując telewizor masz prawo sprawdzić jak działa. Możesz poprosić o włączenie do prądu i sprawdzenie poprawności działania. Możesz dogadać się w sprawie ewentualnego zwrotu. Możesz również kupić w sprawdzonym sklepie, czy w punktach jak Centrum Sony.
Co do samych trzasków, to podobno była jakaś seria w NX700, jak komuś się trafiła to nie było żadnych problemów z wymianą modelu. Informacje nie potwierdzone. Najlepiej skontaktować się z infolinią Sony i tam uzyskać oficjalne stanowisko na ten temat. Albo wysłać maila...
Ja raczej boję się ryzykować i pchać się w marke Sony , bo takie trzaskanie obudowy lub matrycy może pojawić sie później i kto wtedy mi wymieni telewizor. Albo będzie po okresie gwarancyjnym i wymiana matrycy to prawie koszt całego telewizora.
Wole postawić na inną firmę niż Sony.
piotr2802 napisał(a):
Wole postawić na inną firmę niż Sony.
Piotrze, masz do tego całkowite prawo. Ja jestem przekonany do jakości jaką prezentuje Sony, podobają mi się ich rozwiązania, jakość obrazu jest na wyższym poziomie niż w większości innych firm, obsługa serwisowa przewyższa większość marek no i nigdy się nie zawiodłem na ich produktach... Każda firma ma swoje cechy, które składają się na coś jak "charakter marki". To co prezentuje Sony w produktach Bravia - mnie całkowicie satysfakcjonuje.
Jeśli boisz się o pstrykania, nie wierzysz w serwis i gwarancje jaką daje Sony - nikt nie zmusza Cię do wyboru tego modelu, albo tej nawet tej marki!
piotr2802 napisał(a):
bo takie trzaskanie obudowy lub matrycy może pojawić sie później i kto wtedy mi wymieni telewizor. Albo będzie po okresie gwarancyjnym i wymiana matrycy to prawie koszt całego telewizora.