anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV Bravia KDL-32EX501 osztry szum po właczeniu.

profile.country.pl_PL.title
Marini30
Początkujący

TV Bravia KDL-32EX501 osztry szum po właczeniu.

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam takie pytanie dotyczące włączenia tv sony KDL-EX501. TV podłączony jest pod tuner telewizji cyfrowej polsatu przez wejście AV1. Po włączeniu tunera i po kilku sekundach tv sony na chwilę pojawia się "śnieg" i ostry szum a dopiero potem telewizor przełącza się na obraz z tunera. Wygląda to tak jakby na chwilę przełączał się na sygnał a anteny prze wejście TV, której nie ma. Tak jest za każdym razem. Czy jest możliwość aby ustawienia wejścia sygnału było zapamiętane i telewizor od razu przełączał się na AV1, czy może mam coś źle ustawione w opcjach wejść. Czy to może wina tunera albo kabla. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Mariusz.

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Także mam KDL-EX501 i w moim Sony jest tak, że TV włączy się na tym wejściu na którym został poprzednio wyłączony, gdy wyłącze go na AV1, to włączy się od razu na AV1.
Więc spróbuj go wyłączyć na AV1 a potem włączyć.

termometr
Początkujący

Pobaw się przyciskiem Digital/analog na pilocie. Zdaje się że jak naciśniesz ten przycisk to tv po włączeniu od razu będzie wskakiwał na AV. Przynajmniej u mnie na EX500 zadziałało ;)

sebaKDL-EX501
Początkujący

W ustawieniach przestaw Home->Ustawienia->Wejścia zewnętrzne->Wyjście av2 ,ustaw
na av1.U mnie denerwujące śnieżenie i ostry szum zniknęły :thumbsup:

tomascor
Początkujący

arik92 napisał(a):

Także mam KDL-EX501 i w moim Sony jest tak, że TV włączy się na tym wejściu na którym został poprzednio wyłączony, gdy wyłącze go na AV1, to włączy się od razu na AV1.
Więc spróbuj go wyłączyć na AV1 a potem włączyć.

Dokładnie jak napisałeś Kolego ;)