Podziel się wrażeniami!
Witam..mam problem z tym modelem tv,chodzi mi o podłączony sprzęt do wyjść AV.Gdy chcę włączyć np.DVD czy inne np.Video mam brak fonii,a gdy wyłączę telewizor i ponownie włączę,aż pojawi się napis sony pojawia się fonia...?Nie wiem czy telewizor po wyłączeniu przełącza się na inny system dźwięku ? Uprzedzę że z wyjściami HDMI takich problemów nie mam...
Edytowano 29.11.2010
Sprecyzowano tytuł wątku.
Zimny.
Witaj. Jakie inne urządzenia masz podłączone pod telewizor?
Mam podłączony tuner N BOX,i DVD od kina domowego do wyjść HDMI.A do wyjść AV-Video i DVD Recorder.
Nie rozumiem. Masz kino domowe (jakie?), Nka, DVD i magnetowid. Nka i DVD podłączone pod kino. Kino z wyjściem HDMI podłączone pod telewizor. Magnetowid podłączony pod telewizor przez SCART (EURO), pod które wyście AV? Poza tym telewizor nie jest podłączony z kinem kablem optycznym?
Telewizor nie przełącza się w inny tryb po ponownym włączeniu. Przełączając na inny port, powiedzmy na AV1, telewizor odbiera sygnał audio i video z niego.
Kino domowe mam firmy Denon.Do telewizora mam podłączone..Nka do wyjścia HDMI4 ,odtwarzacz DVD od kina domowego do HDMI3,Video do wyjścia AV1 a drugi odtwarzacz DVD do wyjścia AV2.Telewizor jest podłączony kablem optycznym.Ale na razie wszystko jest OK,tylko czasami gdy oglądam Nke i chcę przełączyć na DVD z wejścia AV2,jest brak fonii w telewizji.Gdy wyłączę telewizor i ponownie włączę,gdy pokaże się plansza sony fonia powraca i wszystko jest ok...
Super, teraz rozumiem. Nie wiem jakie masz dokładnie ustawienia, więc na początek spróbujemy przełączyć głośnik. Naciskając na pilocie "Options" pojawi Ci się okno z takim "szybkim" menu. Wejdź tam w "Głośnik" i wybierz "Głośnik TV". Pomogło?
Na razie jest OK...Dzięki