Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam lcd kdl 40w5500 podczas oglądania filmu przez usb tak około po 10min wyłącza i włącza mi telewizor. W ustawieniach wyłączyłem czujniki czasowe jaki i oszczędzanie energią , czy czasami o czymś nie zapomniałem , czy może trzeba zgłosić to do serwisu?
Jak by mi ktoś poradził z góry dziękuje.
aha... dodam tylko że mam napis " odtwarzanie niemożliwe" no i wyłącz się, a potem włącza.
A jaki plik próbujesz odtworzyć? Jeśli divix to tutaj zapewne jest problem bo w takiej postaci przez USB bo nie obejrzysz trzeba albo konwertować na mpeg albo skorzystać z DLNA + PS3 media serwer. Jeśli podejmiesz się konwertować to spróbuj tym programem OJOsoft Total Video Converter 2.6.6.0519 . Jeżeli jednak format się zgadza z obsługiwanymi przez telewizor i pojawiają się problemy to faktycznie może być problem z LCD.
film skonwertowałem programem "Format Faktory2.20" w mpeg.... według mnie powinien działać bez zastrzeżeń. Sprawdze jeszcze ten program "OJOsoft Total Video Converter 2.6.6.0519" i jak coś będzie nie tak , to wezwe fachowca. Mam przeczucie , że coś zrobiłem w ustawieniach nie tak.
Właśnie z tym konwertowaniem najczęściej są problemy, tutaj na forum ktoś dzielił się radami, ale mimo wszystko trzeba zrobić to z określonymi parametrami, żeby działało dobrze. Co do ustawień to nie grzebałeś nic w serwisowych? Jeśli nie to wszystko da się odkręcić przywracając ustawienia fabryczne, chociaż nie wydaje mi się, żeby to było przyczyną.
hittmen napisał(a):
Witam.
Mam lcd kdl 40w5500 podczas oglądania filmu przez usb tak około po 10min wyłącza i włącza mi telewizor. W ustawieniach wyłączyłem czujniki czasowe jaki i oszczędzanie energią , czy czasami o czymś nie zapomniałem , czy może trzeba zgłosić to do serwisu?
Jak by mi ktoś poradził z góry dziękuje.
Jeśli format filmu jest prawidłowy, nagrany materiał jest dobry, mimo tego ciągle restartuje się, to zgłoś na serwis.
Witam!
Udało Ci się rozwiązać ten problem ? Ja mam identycznie i również skorzystałbym z Twoich doświadczeń.
pozdr
Witam
Ja również ma ten sam problem z 40W5720. Gdy oglądam film z USB telewizor po kilku minutach wyłącza się. Jeśli wiecie, co może być tego przyczyną, i jak ten problem usunąć to proszę o pomoc .
Widzę, że parę osób miało już taką sytuację. Spróbuj zaktualizować firmware ze strony:
http://support.sony-europe.com/tv/lcd/l ... DL-40W5500
Jeśli to nie pomoże, wezwij serwis. Przyjadą i zbadają dokładnie sprawę.