Podziel się wrażeniami!
WITAM mam problem z ustawieniem sieci przez adapter UWA-BR100, na samym końcu ustawiania sieci gdzie pojawia się wynik połączenia jest urządzenia sieci bezprzewodowej - ok dostęp lokalny - zakończone niepowodzeniem dostęp do internetu - zakończone niepowodzeniem Powtarzam procedurę i zawsze to samo.proszę o pomoc z góry dziękuję
cze sławek
mam ten sam problem tyle, że w ex 710 pisałem już o tym jednak nikt nie może mi pomóc
przyłączam się do apelu, ludzie pomóżcie!
tymczasem podaj jaki masz router i skąd internet
pzdr
Problem najprawdopodobniej jest w konfiguracji routera. Można spróbować wyłączyć zabezpieczenia i wtedy zobaczyć czy zadziała.
cs ale co masz konkretnie na myśli, co może być nie tak w konfiguracji tp link skoro bez problemu podłączył laptopa, a nie może już telewizora?
czy muszę wipisywać adres mac telewizora (jeśli takowy istnieje) na stronie konfiguracji tp link?
czy adres MAC podawany w opcjach kdl ex 710 to adres tv? a może czego innego
dopisanie go do listy w routerze niczego nie zmienia, więc co trzeba ustawić jeszcze? niech ktoś powie ...
skoro w instrukcji napisali, że wszystko powinno się samo poustawiać po podłaczeniu adaptera to dlaczego tak się nie dzieje?
i jeszcze jedno(do znawców tp link bardziej): jeśli wyłączę filtrowanie mac to czy mam się spodziewać że całą sieć domowa mi się rozsypie? i jeszcze jedno:czy jeśłi to rzeczywiście pomoże to tak ma już zostać? bez filtrowania mac mam sieć otwartą jak stodoła, każdy będzie mógł sobie korzystać z mojego łącza, a chyba nie tędy droga
noach napisał(a):
czy muszę wipisywać adres mac telewizora (jeśli takowy istnieje) na stronie konfiguracji tp link?
czy adres MAC podawany w opcjach kdl ex 710 to adres tv? a może czego innego
dopisanie go do listy w routerze niczego nie zmienia, więc co trzeba ustawić jeszcze? niech ktoś powie ...
noach napisał(a):
i jeszcze jedno(do znawców tp link bardziej): jeśli wyłączę filtrowanie mac to czy mam się spodziewać że całą sieć domowa mi się rozsypie?
noach napisał(a):
i jeszcze jedno:czy jeśłi to rzeczywiście pomoże to tak ma już zostać? bez filtrowania mac mam sieć otwartą jak stodoła, każdy będzie mógł sobie korzystać z mojego łącza, a chyba nie tędy droga
sądzisz cs , że w ustawieniach routera powinienem wpisac adres mac adaptera aby wszystko ruszyło?
a odnośnie odblokowania filtrowania mac, że to może być przyczyną nie łaczenia się z internetem? ok jeśli np tak to czy wystarczy odblokowac na czas połączenia czy musi być odblokowane na stałe?
sorry za tyle pytań ale nie znam się za dobrze na tych sprawach ,a wkurza mnie, że kupuję drogi adapter i nie mogę połaczyć się z netem
p.s. na adapterze wi fi jest ten sam adres mac jaki występuje w opcjach telewizora...zgłupiałem już całkiem
może ktoś się orientuje co to jest to wps , wyświetla mi, że powinienem nacisnąć na routerze przycisk WPS aby odblokowac połączenie , ogłądam router z każdej strony i nie ma nigdzie żadnego przycisku a, może jest coś takiego w opcjach na stronie tp link?
Zacznijmy od początku.
Noach - jakie zabezpieczenia masz w routerze? Jaki model Tp Linka?
Slawek - przez co łączysz się, jak wygląda u Ciebie sieć?
tl-wr340G , kablówka vectra
zabezpieczenie : zahasłowane wpa2 , firewall oraz filtrowanie mac adresów
Aby wyeliminować konflikt z zabezpieczeniami, wyłącz na chwilę filtrowanie adresu MAC, firewall i jak możesz to klucz WPA2. Zresetuj ustawienia w telewizorze i ponownie skonfiguruj połączenie. Teraz działa?
spróbuję, a jeśli wyłączę WPA2 to nie wysypią mi się ustawienia skonfigurowane do tej pory? tam rozwijając liste mam inne ustawienia oprócz WPA2 , które z nich najlepiej wybrać?
czy w ex 710 jest jakas opcja resetowania ustawień internetowych? czy trzeba może resetować do ustawień fabrycznych?