Podziel się wrażeniami!
Witam.
Proszę o radę jakie będą najlepsze ustawienia obrazu dla KDL50W829B?
witam ja również jestem posiadaczem tego modelu i chętnie bym zobaczył kalibrację obrazu tego modelu do najlepszych ustawień czyli naturalnych
Witam,
Ja z mojej strony mogę tylko powiedzieć, że ustawianie TV na zasadzie jak ma ktoś inny ustawione jest troszkę mija siez celem. Po pierwsze każdy widzi inaczej i jednemu może się nie podobać to co innemu. Po drugie ustawienia TV zależą od tego jak naświetlone jest pomieszczenie. Najlepiej jest skorzystać z profesjonalnej kalibracji, w której specajlizują się nie które firmy.
Pozdrawiam
tutaj się zgadzam z Tobą znalazłem gdzieś w sieci podobno najlepszą kalibrację dla tego modelu po ustawieniu mojego TV nikt u mnie w domu nie chce na tych ustawieniach oglądać-dlatego każdy powinien ustawić do własnych potrzeb i miejsca w jakim się znajduje TV:smileyhappy:A co miałeś na myśli pisząc skorzystać z firm które się zajmują kalibracją ???????
Są firmy, które się tym zjamują. Przyjeżdżają ze sprzętem, robią pomiary i kalibrują.
Pozdrawiam
a nie wiesz ile taka usługa kosztuje ..............????????
Nie wiem dokładnie ale zajrzyj tu i popytaj na tym forum:
http://hdtvpolska.com/page/index.html
Pozdrawiam
dzieki pozdrawiam
witam czy mozesz podać mi swoje ustawienia obrazu bo mam z tym problem posiadam kdl55w829b
Najprościej Kino Pro. A ekspert to myślę ***
Powód edycji: post zawierał link do strony służącej celom komercyjnym, co jest sprzeczne z zasadami Społeczności.