Podziel się wrażeniami!
Witam,
Sprawdziłem dzisiaj wpisy w menu serwisowym w Sony Bravia 40EX500.
I co się okazało? - że nowy telewizor kupiony w Sony Center 15 dni temu, ma przepracowane już prawie 3300 godzin i ok 400 włączeń!
Osobiście uważam że taka sprzedaż jest jawnym oszustwem i to w dodatku w sklepie firmowym Sony!
Myślałem że takie numery to można spotkać na allegro a nie w sklepie firmowym poważnego sprzedawcy elektroniki!
Oczywiście sprzedawcy w momencie zakupu nie poinformowali nas że TV jest używany.
Jakie są możliwości reklamowania tego zakupu?
Czy ktoś się już spotkał z taką sytuacją w Sony?
Z góry dziękuję za pomoc
zadam pytanie w jaki sposób sprawdzić czy TV był używany ?
włacz tv w tryb analogowy ( TV ze zwykłej anteny )
wyłącz go pilotem
potem wciśnij kolejno na pilocie
+I
5
VOL+
włącz TV pilotem
w service menu będziesz miał przepracowany czas
to co napisał kolega .... nie dość , że kupił pewnie za kupę kasy więcej to jeszcze używane g...no
3000 tyś godzin licząc średnio , że używasz TV od 17 -23 to ok 500 dni czyli ponad 1,5 roku czyli tyle po jakimś czasie zaczynają padać matryce w tych TV
no chyba, że cudownie SONY podniosło jakość w serii W patrząc na forum niebieskie i hdtv jest cała masa osób ,którym te TV już padł po 1,5 roku .... mi osobiście zresztą też ! dostałem TV po naprawię z niby nową matrycą , w której już świecą 2 pixele
jakoś nie bardzo kumam o tej porze co to jest to + z kreseczką posiadam model KDL-40EX711
to z kreseczką to
i+
Czasami zamiasta vol+ działa vol- (jak w moim telewizorze).
Telewizor specjalnie zakupiony w Sony Center ponieważ oferowali 5-letnią gwarancję.
A tu taki pasztet!.
W moim przypadki kiedy oglądamy telewizor średnio przez 3-4 godziny dziennie to daje ponad dwa lata normalnej eksploatacji.
Po dacie produkcji (styczeń'10) oraz ilości włączeń i czasie pracy (po ok 10h/dziennie) wnioskuję że telewizor musiał być TV pokazowym w sklepie.
No cóż - dzisiaj czekają mnie telefony do Sony Polska oraz do Sony Center w Gliwicach.
Zobaczymy co odpowiedzą?
Witam!!
pencil37 napisz, co udało Ci się załatwić w tej sprawie, sam na początku przyszłego roku chce kupić właśnie ten model.
3000 tyś godzin licząc średnio , że używasz TV od 17 -23 to ok 500 dni czyli ponad 1,5 roku czyli tyle po jakimś czasie zaczynają padać matryce w tych TV
Jestem po wstępnych rozmowach telefoniocznych - obiecano mi wymianę tv po nowym roku na nowy... dam znać jak się sprawa zakończyła.
no to wielka łacha , że po tym jak sprzedali Ci używany telewizor wymienią Ci TV na
nowy , może zadzwoń do Sony Polska i porozmawiaj jak w CS do, którego trafiłeś jako najbardziej zaufanego sprzedawcy ich produktów próbowano Cię naciągnąć na TV powystawowy dla mnie to zwyczajne wyłudzenie , żeby firma miała zachować twarz powinni Ci dowieźć TV lepszej klasy i jeszcze pocałować w ale takie rzeczy to tylko się zdarzają rynkach europejskich , do których Polskę producenci raczej nie zaliczają ciągle jakieś krętactwa
Edytowano 03.01.2011
Złamanie § 4 ust. 5 regulaminu forum.
Złamanie § 4 ust. 2 i 3 regulaminu forum.
Zimny.
Tomekisk napisał(a):
Witam!!
pencil37 napisz, co udało Ci się załatwić w tej sprawie, sam na początku przyszłego roku chce kupić właśnie ten model.