anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Używany telewizor sprzedany jako nowy w Sony Center !

pencil37
Początkujący

Używany telewizor sprzedany jako nowy w Sony Center !

Witam,
Sprawdziłem dzisiaj wpisy w menu serwisowym w Sony Bravia 40EX500.
I co się okazało? - że nowy telewizor kupiony w Sony Center 15 dni temu, ma przepracowane już prawie 3300 godzin i ok 400 włączeń!
Osobiście uważam że taka sprzedaż jest jawnym oszustwem i to w dodatku w sklepie firmowym Sony!
Myślałem że takie numery to można spotkać na allegro a nie w sklepie firmowym poważnego sprzedawcy elektroniki!
Oczywiście sprzedawcy w momencie zakupu nie poinformowali nas że TV jest używany.
Jakie są możliwości reklamowania tego zakupu?
Czy ktoś się już spotkał z taką sytuacją w Sony?
Z góry dziękuję za pomoc

28 ODPOW. 28
profile.country.pl_PL.title
krzychnml
Początkujący

zadam pytanie w jaki sposób sprawdzić czy TV był używany ?

Woytas
Początkujący

włacz tv w tryb analogowy ( TV ze zwykłej anteny )
wyłącz go pilotem

potem wciśnij kolejno na pilocie

+I
5
VOL+

włącz TV pilotem

w service menu będziesz miał przepracowany czas

to co napisał kolega .... nie dość , że kupił pewnie za kupę kasy więcej to jeszcze używane g...no

3000 tyś godzin licząc średnio , że używasz TV od 17 -23 to ok 500 dni czyli ponad 1,5 roku czyli tyle po jakimś czasie zaczynają padać matryce w tych TV :c34

no chyba, że cudownie SONY podniosło jakość w serii W patrząc na forum niebieskie i hdtv jest cała masa osób ,którym te TV już padł po 1,5 roku .... mi osobiście zresztą też ! dostałem TV po naprawię z niby nową matrycą , w której już świecą 2 pixele

profile.country.pl_PL.title
krzychnml
Początkujący

jakoś nie bardzo kumam o tej porze co to jest to + z kreseczką posiadam model KDL-40EX711

Woytas
Początkujący

to z kreseczką to

i+

pencil37
Początkujący

Czasami zamiasta vol+ działa vol- (jak w moim telewizorze).
Telewizor specjalnie zakupiony w Sony Center ponieważ oferowali 5-letnią gwarancję.
A tu taki pasztet!.
W moim przypadki kiedy oglądamy telewizor średnio przez 3-4 godziny dziennie to daje ponad dwa lata normalnej eksploatacji.
Po dacie produkcji (styczeń'10) oraz ilości włączeń i czasie pracy (po ok 10h/dziennie) wnioskuję że telewizor musiał być TV pokazowym w sklepie.
No cóż - dzisiaj czekają mnie telefony do Sony Polska oraz do Sony Center w Gliwicach.
Zobaczymy co odpowiedzą?

Tomekisk
Początkujący

Witam!!

pencil37 napisz, co udało Ci się załatwić w tej sprawie, sam na początku przyszłego roku chce kupić właśnie ten model.

3000 tyś godzin licząc średnio , że używasz TV od 17 -23 to ok 500 dni czyli ponad 1,5 roku czyli tyle po jakimś czasie zaczynają padać matryce w tych TV

CO?? chcesz powiedzieć że w sony TV LCD matryce zaczynają padać po 1,5roku, czy to przypadłość wszystkich TV różnych marek??
Ja chce kupić telewizor na lata, co najmniej 10lat tyle ile ma mój obecny ciągle działający Samsung 28".

pencil37
Początkujący

Jestem po wstępnych rozmowach telefoniocznych - obiecano mi wymianę tv po nowym roku na nowy... dam znać jak się sprawa zakończyła.

Woytas
Początkujący

no to wielka łacha , że po tym jak sprzedali Ci używany telewizor wymienią Ci TV na
nowy , może zadzwoń do Sony Polska i porozmawiaj jak w CS do, którego trafiłeś jako najbardziej zaufanego sprzedawcy ich produktów próbowano Cię naciągnąć na TV powystawowy dla mnie to zwyczajne wyłudzenie , żeby firma miała zachować twarz powinni Ci dowieźć TV lepszej klasy i jeszcze pocałować w ale takie rzeczy to tylko się zdarzają rynkach europejskich , do których Polskę producenci raczej nie zaliczają ciągle jakieś krętactwa

Edytowano 03.01.2011
Złamanie § 4 ust. 5 regulaminu forum.
Złamanie § 4 ust. 2 i 3 regulaminu forum.
Zimny.

Woytas
Początkujący

Tomekisk napisał(a):

Witam!!

pencil37 napisz, co udało Ci się załatwić w tej sprawie, sam na początku przyszłego roku chce kupić właśnie ten model.

3000 tyś godzin licząc średnio , że używasz TV od 17 -23 to ok 500 dni czyli ponad 1,5 roku czyli tyle po jakimś czasie zaczynają padać matryce w tych TV

CO?? chcesz powiedzieć że w sony TV LCD matryce zaczynają padać po 1,5roku, czy to przypadłość wszystkich TV różnych marek??
Ja chce kupić telewizor na lata, co najmniej 10lat tyle ile ma mój obecny ciągle działający Samsung 28".

no to zapomnij o tych czasach , kierowca , który mi odwoził mi TV miał pełne auto dostawcze TV po naprawach poczytaj fora nie pod kątem och i ach i się lekko zdziwisz dlatego uważam , kupno TV bez 5 letniej gwarancji za całkowite nieporozumienie bo ten sprzęt za 6,7,8 tyś nie jest tego wart i i tak padnie , pomijając poziom cen elektroniki USA - Europa