Podziel się wrażeniami!
Witam . Kupiłem telewizor marki SONY BRAVIA KDL-32EX720 i jestem bardzo niezadowolony. Nie mogę oglądać telewizji w formacie 3D,
ponieważ obraz w częsci środkowej od połowy ekranu do samej góry na szerokości około 30 cm jest rozdwojony i wygląda tak jakbym patrzył bez okularów. Przyklad, jeżeli widać na ekranie np. wierze kościoła
to widać dwie wierzyczki jedna obok drugiej lekko przesuniete względem siebie. Sprawdziłem na drugim tv w sklepie SONY gdzie kupiłem telewizor i jest taki sam objaw.Dlaczego tak jest? Obawiam się że w tych modelach jest jakaś wada.Servis Sony załozył na okulary jakieś filtry,ale nic to nie pomogło i widzę żę są bezradni. Co z tym mam zrobić.
malyex napisał(a):
Dla mnie 3D w kdl40ex720 to kiszka. Miałem kupić Samsunga 40d6500, ale, że cały sprzęt mam Sony zdecydowałem się na KDL-a. Kolega kupił tego Samsunga, i jak sprawdzałem u niego 3D, to mi kopara opadła. W Sony nie ma 3D wcale w porównaniu z Samsungiem.
A ja właśnie kupiłem tv z 3D po to, żeby w 3D oglądać. I tego 3D to właściwie w Sony nie ma.
Jeśli chodzi o pilota w Samsungu, to fakt brzydki..., ale za to podświetlany. Ja swojego pilota dobrze nie znam, bo tv mam od 2 tygodni i jak oglądam tv przy zgaszonym świetle, a chcę coś pozmieniać w funkcjach to wpatruję się w te klawisze jak szpak w p...e.
Reasumując.....cały sprzęt komputerowy i rtv mam Sony, ale chyba przy stopniowej wymianie sprzętu będę kupował coś innego, bo nie pierwszy raz zawiodłem się na Sony.
Jeśli chcesz mieć zadowalającą jakość 3D to nie kupuj telewizora z średniej półki. Tutaj może być nieco gorzej, nieco lepiej, ale na pewno zachwytów nie będzie. Trzeba pogodzć się z tym, że nie jest to najwyższy model więc i jego możliwości nie stoją na najwyższym poziomie. Coś za coś, księgowego w firmie się nie oszuka.
zgoda, zgoda, tylko po co pisać na opakowaniu 3D, jak tam 3D działa tak samo jak kontrola trakcji w maluchu....czyli wcale.
To już pytanie do specjalistów od marketingu w firmach produkujących sprzęt RTV z 3D. Sam bym wolał żeby było lepiej, ale wydaje mi się, że spora konkurencja na rynku wymusza chwalenie się wszelkimi nowinkami nawet jak nie są one jeszcze na najwyższym możliwym poziomie. A na drugim końcu są użytkownicy, czyli my. Chętnie kupujemy produkty z 3D więc nic dziwnego, że każdy chce nam sprzedać coś od siebie.
Na angielskiej stronie http://www.avsforum.com/avs-vb/
jest napisane, SONY serii ex720 jako 2D można oglądać ,jeżeli chcesz 3D to daj sobie spokój z tymi telewizorami.Dlatego SONY POLAND powinno interweniować w tej sprawie a nie wprowadzać w bląd nas klientów i sprzedawać tych telewizorow jako odbiornik z super czystym krystalicznym obrazem w 3D.Ja już SONEGO napewno nie kupię widzę że został tylko ładny napis SONY a szkoda bo mialem duże zaufanie do tej firmy i całej odsługi firmy
SONY .
A czy nie można podciągnąć tego pod wadę telewizora? ponoć sprzęt ma być wolny od wad.
jedna rzecz którą zauważyłem, jak jest meczyk to po lewej stronie u góry wynik meczu jest zamazany, a po lewej logo stacji już jest normalne, a czasami jest na odwrót.
Obejrzałem kilka filmów w 3D na 46EX720 z odtwarzacza BR i muszę powiedzieć że nie jest tak tragicznie, wiadomo nie ma jakiś super efektów, ale idzie to oglądać.
Jakiś czas temu na innym forum, znalazłem opinie na temat 3D w tym modelu. Użytkownik był w miarę zadowolony. Pisał, że obraz 3D nie jest idealny, ale zaznaczał przy tym, że w wypadku jednego filmu obraz był naprawdę dobrzy, a w wypadku innego filmu, trochę się rozjeżdżał. Więc moim zdaniem, oprócz telewizora, ważna jest również jakość materiałów jakie chcemy oglądać.
EX720 jest podstawowym modelem 3D. Tak jak w innych przypadkach im mniej zaawansowany model, tym potrzebuje lepszego źródła sygnału, aby uzyskać pożądany efekt. Tak więc mało dopracowane gry 3D, filmy z innych nośników niż Blu Disc, mogą nie mieć tak dobrych efektów 3D, jak droższe modele. Na modelu którym posiadam, filmy 3D z Blu-ray są wyświetlane bez defektów, a efekty nie są tak imponujące jak w droższych modelach. Filmy 3D z YouTube są wyświetlane różnie, w zależności od jakości materiału.
Za to obraz 2D jest bardzo ładny i bardzo szczegółowy.