anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Włączanie telewizora KDL-32EX301

sensay
Początkujący

Włączanie telewizora KDL-32EX301

Witam,
Zakupiłem kilka miesięcy temu telewizor SONY KDL-32EX301. To mój drugi telewizor Sony, mam także KDL-32V5500. To co mnie zastanawia podczas właczania nowego telewizora i co odróżnia go od tego V5500 to 2 elementy:

1) Po naciśnięciu na pilocie dowolnego kanału telewizor i tak uruchamia się na ostatnio wyłączonym kanale.
2) Telewizor cały czas używany jest w trybie analogowym, ale zdarza się, że po włączeniu go pilotem (naciskając na dowolny klawisz numeryczny) uruchamia się w trybie cyfrowym.

Czy takie zachowanie jest normalne dla tego modelu. TV V5500 uruchamia się na tym kanale, który wybiorę na pilocie. Bardziej mnie jednak zastanawia to włączanie się w trybie cyfrowym, pomimo, że zawsze jest wyłączany na trybie analogowym (tylko taką TV oglądam). Co prawda dostępne są w sieci kablowej 2 kanały cyfrowe, które mogę odbierać pomimo, że nie mam wykupionej TV cyfrowej, ale nigdy z nich nie korzystam.

Czy ktoś, kto posiada ten model TV mógłby wypowiedzieć się w kwestii powyższych dwóch przypadków (zwłaszcza tego drugiego), abym mógł się zorientować, czy to normalne, czy to efekt jakieś usterki.

4 ODPOW. 4
sensay
Początkujący

Nikt nie posiada tego modelu? Może chociaż wypowiedzą się osoby posiadające inne modele z serii EX.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Powinno być wszystko w porządku. Mimo tego w tym miesiącu wyszło nowe oprogramowanie do EX301. Proponuję dokonać aktualizacji. Można je ściągnąć z tej strony:
http://support.sony-europe.com/tvhc/dow ... DL-32EX301
Jeśli masz jakieś pytania, pisz śmiało.

PS
Nie myślałeś o przerzuceniu się na sygnał cyfrowy?

sensay
Początkujący

W prządku, tzn, że takie zachowanie tego modelu to norma? Faktycznie, to włączania odbiornika na kanale wyłączonym to wydaje się na upartego być opcją tak zaprogramowaną, chociaż nie wiem czemu tak to zrobili. W tym V5500 to co nacisnę na pilocie to się włączy i wydaje się to bardziej przyjazne w obsłudze.

To włączenie TV w trybie cyfrowym zdarzyło się w ciągu 2 miesięcy może z 3-4 razy, jednak wydaje mi się to trochę dziwne.

Co do cyfrówki, to pewnie z czasem tak. Narazie czekam trochę, aż się ustabilizuje sytuacja w tej kwestii bo mam wrażenia, że kablówki jeszcze próbują na tym zarobić oferując specjalnie tak dobrane pakiety, aby wychodziło zawsze drożej niż analogowo ;-)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Widzisz, ja mam W5500 - czyli prawie taki sam model jak V5500. Dzieje mi się to samo co opisałeś. Na innych modelach dzieje się również podobnie. Dobrą opcja była by możliwość wyboru sposobu włączania...

Jeśli kończy Ci się umowa z kablówką - to wstrzymaj się do ostatniej chwili. Nie wiem jak jest akurat w tej firmie, ale większość dopiero w momencie realnego zagrożenia daje dobre oferty. Ostatnio z cyfrą tak miałem. Dopiero ok 2 tygodni przed końcem umowy dzwoniła do mnie Pani z działu utrzymania klienta z naprawdę ciekawą opcją. Oczywiście, wcześniej wysłałem do nich moją rezygnację :c5 :D

Powodzenia!