anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

zakłócenia obrazu kdl-37w 5740

tomek7887
Początkujący

zakłócenia obrazu kdl-37w 5740

Witam,
od 1,5 miesiąca posiadam model kdl-37w5740 który jest podłączony do kablówki analogowej (dostawcą jest multimedia) na ekranie dają znać o sobie zakłócenia w postaci drobnych kropek które pojawiają się losowo i szybko znikają, albo większe jak pasek równie szybko znikający jakbym regulował anteną zewnetrzną, poprzednio miałem kineskopowy trinitron i brak zakłóceń obraz żyleta.
Dziękuję i pozdrawiam

4 ODPOW. 4
slawek.u
Początkujący

Nie ma co porównywać telewizora CRT do LCD, bo to jest przepaść technologiczna....ten drugi potrzebuje porządny sygnał.
Ja również mam kablówkę w Multimedii, ale tylko z tego względu, że korzystają z niej moje dzieci w swoich pokojach, a gdy puszczę sygnał z niej do swojego telewizora, to obraz - kiszka...
U nich w pokojach z Multimedii również jest lipa...wszystko "pływa" i smuży, a mają obydwoje Samsungi - LCD 32B530 i LCD 32B450. Czekam na muliiroom w n-ce i będę kombinował z rozdzieleniem sygnału z satelity.
Dlatego też po kupnie pierwszego LCD w życiu od razu przerzuciłem się na satelitę, bo z kablówki nie szło oglądać....musi być silny dobrej jakości sygnał....chociaż mam znajomych z pracy, którym smużenie, czy "pływanie" nie przeszkadza....
:c37

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Niestety wszystko prawda. Sygnał analogowy nie jest stworzony dla LCD. Po przerzuceniu się na cyfrowy, szczególnie z dekoderem podłączonym przez HDMI lub component zobaczysz ogromną różnicę.
Teraz możesz kombinować z ustawieniami w telewizorze - redukcje szumów, ostrość, motionflow.

Ravi-----
Początkujący

Sporo też zależy od samej kablówki w przypadku UPC jakość jest całkiem niezła, ale nie oszukujmy się LCD ma pole do popisu jak jest podawany dobry sygnał, także najlepiej nawet jak ma się satelitę to dobrze jest wymienić dekoder na HD podłączyć przez hdmi, sporo się wtedy zyskuje, sam scart traktowałem jako takie rozwiązanie tymczasowe.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ravi napisał(a):

podłączyć przez hdmi

Albo przez component. Jakość praktycznie taka sama.